HS: Helsingin MM-kisat on tarvittaessa valmis koronapassiin – ”Mikäli rajoituksia tulee voimaan, otamme käyttöön”

Kuva Suomen miesten MM-kisajoukkueen julkistamistilaisuudesta. Kuva: Salibandy.fi

Kuva Suomen miesten MM-kisajoukkueen julkistamistilaisuudesta. Kuva: Salibandy.fi

Miesten salibandyn MM-kisoissa joulukuussa ei tarvita näillä näkymin koronapassia, mutta mikäli rajoitukset muuttuvat, MM-kisaorganisaatio on valmis ottamaan koronapassin käyttöön. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Tällä hetkellä voimassa olevat Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettamat rajoitukset eivät koske kisaotteluita, koska kaikille katsojille on osoittaa oma istumapaikka. Koronapassia ei voi näin ollen voi lain mukaan edes vaatia.

Kisaorganisaatio on valmis ottamaan koronapassin kysymisen käyttöön, jos avin rajoitukset kiristyisivät 3.-11.12. pelattavaa MM-turnausta koskien.

– Mikäli rajoituksia tulee voimaan, otamme passin käyttöön, jotta ihmiset pääsisivät halliin emmekä joutuisi perumaan isoa osaa lipuista, MM-turnauksen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola kertoi Helsingin Sanomille.

Pirkola sanoo lehdessä myös, että oikeutta jo ostetun lipun palauttamiseen ei pitäisi olla, mikäli rajoitustilanne muuttuisi lähipäivinä niin, että koronapassi otettaisiin myös MM-turnauksessa käyttöön.

– Meidän käsityksemme mukaan se ei olisi mahdollista, muutenhan passi olisi meille aika turha. Se otettaisiin käyttöön juuri siksi, että lipun ostaneet pääsisivät hallille, Pirkola muotoili haastattelussa.

Tapahtumajohtaja sanoi myös, että turnaukseen on myyty lippuja tilanteeseen nähden jopa hieman odotuksia paremmin.

Salibandyliitto tiedotti aiheesta vielä myöhemmin Twitterissä ja sanoi muun muassa seuraavaa: