Steelers saa F-liigan historian ensimmäisen naispäävalmentajan – ”Tämä ei ole ollut mikään helppo päätös”

Hanna Palomäki ottaa päävastuun Steelersin valmennuksesta. Kuva: Juhani Järvenpää

Hanna Palomäki ottaa päävastuun Steelersin valmennuksesta. Kuva: Juhani Järvenpää

Timo Viitanen on jättänyt Steelersin naisten F-liigajoukkueen päävalmentajan tehtävät, kertoi seura verkkosivullaan. Vetovastuun hämeenlinnalaisten penkin takana ottaa Hanna Palomäki.

Palomäki on ollut kesästä asti osa joukkueen valmennustiimiä. Yli 200 liigaottelua urallaan pelannut kaksinkertainen maailmanmestari on samalla F-liigan historian ensimmäinen naispuolinen päävalmentaja.

Naisten liigassa on aiemminkin nähty naispäävalmentajia, mutta ei kaudeksi 2020-21 tulleen sarjan nimenmuutoksen jälkeen.

– Lähden hyvillä fiiliksillä kohti uutta haastetta. Viime viikonlopusta saatiin jo paljon onnistumisia ja positiivista energiaa jatkoa varten. Joukkueessa on hyvät vibat tällä hetkellä. Tekemistä meillä on paljon eli kädet täytyy laittaa saveen koko joukkueen voimin, Palomäki tuumasi Steelersin verkkosivuilla.

Palomäki oli vastuussa jo sunnuntain kotiottelussa Blue Foxia vastaan, jonka Steelers voitti 6-5. Joukkue on kuitenkin edelleen F-liigan B-lohkon jumbosijalla.

– Kaikki energia laitetaan nyt oman pelin kehittämiseen ja tulokset hoituvat sen jälkeen itsestään sen mukaan, miten ansaitaan ja miten tehdään töitä. Haluan, että joukkueessa on hyvä ja rento fiilis ja että jokainen pelaaja voi pelata rohkeasti ja ennakkoluulottomasti omilla vahvuuksilla. Joukkueessa on todella paljon potentiaalia, joka on vasta tulossa esiin, Palomäki jatkoi.

Palomäen apuna valmennuksessa jatkaa Veera Pellikka. Seuran mukaan heidän rinnalleen etsitään vielä kolmatta valmentajaa.

Kunnallispolitiikka vie

Timo Viitasen syyt päävalmentajan tehtävät jättämiselle liittyvät henkilökohtaiseen ajankäyttöön. Hänelle ei jäänyt riittävästi tunteja valmentamiseen siviilityön sekä kunnallispolitiikan kiireiden jälkeen.

Viitanen kuuluu sekä Hämeenlinnan kaupunginhallitukseen että -valtuustoon.

– Steelersin naisten joukkue ansaitsee enemmän kuin mitä minä tällä hetkellä pystyn antamaan. Tämä ei ole ollut mikään helppo päätös tehdä, Viitanen sanoi seuran verkkosivuilla.