Joukkueurheilijoille oma pelaajayhdistys – salibandy mukana koripallon, lentopallon ja pesäpallon yhteenliittymässä

Jussi Piha edustaa salibandya pelaajayhdistyksessä. Kuva: Jarmo Koskela

Jussi Piha edustaa salibandya Joukkueurheilijat ry:ssä. Kuva: Jarmo Koskela

Koripallon, lentopallon, pesäpallon ja salibandyn pelaajien muodostama edunvalvontajärjestö Joukkueurheilijat ry perustettiin tänään Helsingin Olympiastadionilla.

Koskaan aiemmin historiassa joukkuelajeilla ei ole ollut yhteistä pelaajayhdistystä. Yhdistyksen tarkoituksena ja tavoitteena on on valvoa urheilijoiden etua ylipäänsä, saada urheilijoiden ääni kuulumaan, auttaa pelaajia sopimusasioissa ja edistää tasa-arvoa.

Joukkueurheilijat ry toimii Suomen Huippu-urheilijoiden Unionin (SHU) alla. SHU:n alla urheilijoiden etuja ajavat tällä hetkellä aktiivisesti Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) sekä Jalkapallon Pelaajayhdistys (JPY).

– SJRY ja JPY ovat toimineet uuden yhdistyksen perustamisessa apuna ja antavat myös jatkossa apua tarpeen vaatiessa. Pesäpallo toimi aiemmin omana yhdistyksenään SHU:n alla, mutta nyt neljän lajin yhdistyksen on mahdollista saada aikaan parempaa edunvalvontaa urheilijoille. Jatkossa tarkoituksena on kehittää myös yksilölajien edunvalvontaa uusien tekijöiden löytyessä, SHU:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt kertoo tiedotteessa.

Yhdistyksen hallituksessa on kahdeksan henkilöä, joten jokaisella lajilla on kaksi edustajaa. Salibandya edustavat Oona Kauppi ja Jussi Piha.

– Meillä on pukukopeissa paljon fiksuja urheilijoita, joiden ääni saadaan pelaajayhdistyksen avulla paremmin kuuluviin. On mielenkiintoista myös nähdä, minkälaisia hienoja mahdollisuuksia lajien välinen yhteistyö avaa, Piha kommentoi.

Joukkueurheilijat ry:n hallitus:
Koripallo: Vilma Kesänen, Lassi Nikkarinen
Lentopallo: Ronja Heikkiniemi, Olli-Pekka Ojansivu
Pesäpallo: Juha Korhonen, Janette Lepistö
Salibandy: Oona Kauppi, Jussi Piha