Krister Savosen kausi on ohi aivotärähdyksen vuoksi – kärsii ikävistä oireista arjessaan

Krister Savosta ei nähdä kaukalossa enää tällä kaudella. Arkistokuva: Esa Takalo

Krister Savosta ei nähdä kaukalossa enää tällä kaudella. Arkistokuva: Esa Takalo

Classicin ja miesten maajoukkueen puolustaja Krister Savonen ilmoitti tänään Instagram-tilillään, että kuluva pelikausi on ohi hänen kohdallaan.

27-vuotias puolustaja loukkaantui syyskuussa Esport Oilersia vastaan. Tuolloin puolustaja löi päänsä Tapiolan Urheiluhallin seinään, jota ei oltu pehmustettu millään tavalla turvarajojen ollessa olemattomat.

Maailman parhaisiin kuuluva tamperelainen kuntoutti itseään koko syksyn ja pyrki takaisin kaukaloon MM-kotikisoihin. Savonen kertoi päivityksessään, että aivotärähdys oli jo uran kuudes. Se on aiheuttanut muun muassa masennusta ja paniikkikohtauksia. Tämän vuoksi hän pitää etäisyyttä lajiin ainakin loppukauden ajan.

Savonen on nelinkertainen Suomen mestari Classicissa ja kaksinkertainen maailmanmestari vuosilta 2016 sekä 2018. Ennen kuluvaa kautta hän pelasi muutaman kaksi kautta sveitsiläisessä Wiler-Ersigenissä.

Savosen päivytys:

”Sain tänä vuonna mun viidennen ja kuudennen aivotärähdyksen. Oon kärsinyt masennuksesta ja ahdistus/paniikkikohtauksista. Mulla on ollut ongelmia muistin, keskittymisen, tasapainon ja silmien liikkeiden kanssa. Näiden takia oon päättänyt, että otan etäisyyttä mulle tärkeestä asiasta eli salibandysta ja lopetan tämän kauden omalta osaltani tähän hetkeen. Koen, että tällä päätöksellä saan itselleni paremman olon ja paineen kentälle menosta pois omilta hartioilta. On tullut aika keskittyä oikeesti omaan terveyteen ja saada ukko kuntoon ennen kuin tekee mitään muuta.

Edelleen toivoisin ystävällisesti rauhaa kuntoutukseen. Jos joku haastattelija kuitenkin haluaa ja päättää soittaa, lupaan lyödä luurin kiinni.

Hyvää Joulun odotusta kaikille!”