Juseliukselle kahden ottelun pelikielto – ”Tarkoituksena ei ole ollut vahingoittaa”

Kuva: F-liiga

Kuva: F-liiga

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt EräViikinkien Marko Juseliuksen kahden ottelun pelikieltoon.

Juselius sai pelirangaistuksen viime viikonloppuna pelatussa EräViikingit-Karhut -ottelussa.

Karhujen Lindgreniltä karkaa pallo kohti päätylaitaa ja hän lähtee sen perään. EräViikinkien Juselius tulee maalin puolelta ja leikkaa Lindgrenin eteen voimakkaasti. Lindgren kurottaa palloa kohden ja saa osuttua siihen, kun samalla Juselius tekee taklaavan liikkeen osuen Lindgreniä. Lindgren kaatuu taklauksen voimasta ja jää maahan pitelemään kasvojaan.

Juseliuksen liike on hyvin voimakas ja hän korostaa sitä ylöspäin nousevalla taklausliikkeellä. Juseliuksen käsivarsi ei merkittävästi nouse tilanteessa, mutta on kuitenkin sivuttaisliikkeessä kohti Lindgreniä.
Kuripitodelegaatio katsoo, että Juseliuksen olkavarsi osuu kontaktitilanteessa Lindgreniä päähän.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Juseliuksen tarkoituksena ei ole ollut vahingoittaa Lindgreniä. Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että Juselius on edellä mainitut seikat huomioon ottaen tehnyt väkivaltaisen ja vaarallisen taklauksen ja osunut olkavarrellaan Lindgreniä päähän.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Juselius on syyllistynyt raakaan rikkomukseen ja määrää Juseliukselle kahden ottelun pelikiellon.

Kurinpitopäätöksiin