Todellinen Divari-ikoni – Jan Qvickström-Hellingiä juhlittiin 400 runkosarjan ottelun kunniaksi

Jan Qvickström-Helling rikkoi komean rajapyykin Divarissa. Kuva: Iiro Karesniemi

Jan Qvickström-Helling rikkoi komean rajapyykin Divarissa. Kuva: Iiro Karesniemi

ÅIF-puolustaja Jan Qvickström-Helling, 43, sai 29.1. Divarin ottelussa Kooveeta vastaan 400 Divarin runkosarjan ottelua täyteen. Konkaria juhlistettiin 11.2. pelatun ÅIF-SaiPa -ottelun yhteydessä, joka oli järjestyksessään runkosarjan peli numero 401.

Qvickström-Helling on ensimmäinen pelaaja Divarissa, joka on yltänyt kyseiseen rajapyykkiin. Puolustajasta tuli kauden 2020-21 alussa sarjan kaikkien aikojen kokenein pelaaja Divarissa. Pudotuspelit huomioiden Divarin otteluita on kertynyt kaikkiaan 411 (125+134) M-Teamissa, SB Vantaassa ÅIF:sssa, jota hän on edustanut jo 15 kautta putkeen.

Qvickström-Hellingin pääsarjaura alkoi kaudella 1998-1999 VFT:n liigajoukkueessa. Liigapelejä uralle on kertynyt 91 (10+5) VFT:ssä, Blue Foxissa, HIFK:ssa ja ÅIF:ssa. Avauskaudellaan Qvickström-Helling saavutti SM-hopeaa.

Syksyllä 2020 Qvickström-Helling kertoi Pääkallon haastattelussa tavoitteekseen 400 Divarin runkosarjan ottelun pelaamisen.

– Tämä on 25. kausi miesten tasolla. Ihan kohta on 600 peliä täynnä. Se on sellainen oma juttu, jonka haluaisin täyteen. Se on aika paljon kuitenkin.

– Ihan muidenkin harmitukseksi sanon, että jos vain on mahdollista, niin aion sen 400 Divaripeliä pelata, mies veisteli tuolloin.

Juhlatunnelmiin pääset Iiro Karesniemen kuvapaketin kautta