Liigat

F-liiga muuttaa koronakäytäntöjä pudotuspeleihin – ”Ottelusiirtojen kokemusta ei koettu mielekkääksi”

10.03.
2022
Liigat

Kuvituskuva: Salibandy.fi

F-liiga tiedotti keskiviikkona, että se muuttaa koronakäytäntöjään miesten ja naisten liiga pudotuspelien osalta, sekä miesten liigan karsintojen osalta.

Jatkopeleissä joukkueet eivät voi siirtää pelejä koronatartuntojen vuoksi. Jos joukkue ei saa jalkeille tarvittavaa määrää pelaajia jalkeille, voidaan se tuomita sarjajärjestäjän toimesta toisen joukkueen 5-0-voitoksi. Ottelusarjaa kuitenkin jatketaan seuraavasta ottelusta ohjelman mukaisesti.

– Joukkueiden kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen syntyi yhteinen näkemys siitä, kuinka huolehdimme tasapuolisesti pudotuspelivaiheen läpiviemisestä. Runkosarjan aikaisten ottelusiirtojen kokemusta ei koettu mielekkääksi uusia, vaan keskittää resurssia pudotuspelien markkinointiin otteluohjelman mukaisesti. Koronarajoitusten poistuessa on hieno mahdollisuus täyttää katsomot kun panokset ovat huipussaan. Seurat ja joukkueet ansaitsevat kannustavan yleisön, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

Naisten sarjan puolivälierät alkavat perjantaina 11.3. Miesten sarjassa runkosarjan jälkeinen valintatilaisuus järjestetään maanantaina 14.3. klo 10.00 – puolivälierien ensimmäinen runkopäivä on perjantaina 19.3.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen