Kapteeni Kailiala palasi TPS:n kokoonpanoon ja johdatti turkulaiset välieriin hattutempullaan

Miko Kailiala oli TPS:n sankari sunnuntaina. Kuva: Anssi Koskinen

Miko Kailiala oli TPS:n sankari sunnuntaina. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Happee kohtasivat sunnuntaina puolivälieräsarjan viidennessä pelissä Turussa. TPS kaatoi Happeen lukemin 4-3 ja jatkaa F-liigan välieriin voitoin 4-1.

Happee maalasi ottelun avausmaalin, kun Ilmari Aarela iski pallon verkkoon Ville Heiskan syötöstä viiden minuutin pelin jälkeen. Johto kesti muutaman minuutin, kun sairastuvalta kentälle palannut Miko Kailiala tasoitti Mikko Hautaniemen passista.

Erän lopussa nähtiin dramaattinen tilanne, kun Lauri Stenfors kolasi Roni Laasosen kulmassa. Laasonen loukkaantui tilanteessa, mutta Stenfors ei saanut tilanteesta rangaistusta. Avauserä päättyi 1-1 ja eteni tasaisissa merkeissä. Molempien maalivahdit ottivat hyviä torjuntoja kaksikymppisen aikana.

Toinen erä oli turkulaisten maalien valossa. Kotijoukkue sai hyvän sauman mennä johtoon, kun Kaapo Siekkinen sai viiden minuutin rangaistuksen huitomisesta lähellä ottelun puoliväliä. Happee kesti alivoiman, mutta erän viimeisellä vitosella TPS osui kahdesti.

Kailiala maalasi ottelun toisen maalinsa Happee-luukulta Ville Hirvisuon loistosyötöstä. 45 sekuntia myöhemmin Waltteri Vesterinen nappasi Happeen hukkaaman pallon, ja iski TPS:n 3-0-johtoon. Sama mies otti vielä jäähyn 4 sekuntia ennen erätaukoa ja Happee pääsi kolmoserään ylivoimalla.

Ylivoima ei tuottanut maalia, eikä siitä seuraavakaan. Jami Manninen kavensi kuitenkin vapaalyönnistä kun kuutisen minuuttia oli takana erästä. TPS kesti vielä erän kolmannenkin alivoiman ja yhdeksän minuuttia ennen loppua Kailiala täydensi hattutemppunsa Stenforsin esityöstä.

Happee laittoi kirivaihteen päälle vielä viimeisillä minuuteilla. Eemil Ukkonen kavensi tilanteeksi 4-3 ajassa 58.54 ilman maalivahtia. TPS kuitenkin kesti loppuun asti ja voitti pelin lukemin 4-3 Kailialan (3+0) toimiessa kapellimestarina. Kailiala missasi kaksi viikon aiempaa peliä.

Itse peli oli melko varovainen esitys molemmilta joukkueilta. TPS oli kuitenkin omassa hyökkäyspelissään tehokkaampi ja suoraviivaisempi. TPS on kolmas joukkue joka selvitti tiensä välieriin. Välieräpaikan ovat lunastaneet myös Classic ja Nokian KrP. Neljännen paikan ottaa joko Oilers tai Indians, sarjan ollessa maanantaina katkolla Oilersin hyväksi.