Alussa hankittu johto kesti loppuun asti – PSS nousi voiton päähän mestaruudesta

Celiné Stettler sai tuulettaa ottelun avausmaalia. Vieressä TPS:n Milla Nordlund. Kuva: Juha Hautakangas

Celiné Stettler sai tuulettaa ottelun avausmaalia. Vieressä TPS:n Milla Nordlund. Kuva: Juha Hautakangas

PSS on voiton päässä salibandyn naisten Suomen mestaruudesta, kun pääsiäissunnuntain ottelu Porvoossa päättyi jalkapallolukemin 2-1. Porvoolaiset voittivat TPS:aa vastaan finaalisarjassa kolmannen pelin perättäin ja nousivat otteluvoitoissa 3-2-johtoon.

Voiton myötä PSS:lla on nyt kaksi ottelupalloa mestaruuteen. Kulta on katkolla PSS:lle ensimmäisen kerran tulevana keskiviikkona Turussa.

Ottelun alku oli PSS:lta vahva ja molemmat porvoolaisten maalit nähtiin ensimmäisen

Ensimmäisen erän hahmo oli Ella Holmberg. Hän puijasi keskiviivan tuntumassa TPS:n Jenna Saariota, pääsi karkaamaan ja syötti keskelle nousseelle Céline Stettlerille, joka laukoi yläkulmaan ajassa 3.18.

Ennen kahdeksan peliminuutin täyttymistä pallo löysi tiensä toistamiseen turkulaisten maaliin. Meri-Helmi Höynälä lähti haastamaan omalla alueella Ella Sundströmiä, mutta menetti pallon, joka päätyi Ella Holmbergille. Holmbergille avautui tilaa, jonka hän käytti hyväkseen laukomalla aivan vasempaan ylänkulmaan.

TPS oli pakotettu aikalisään, jonka jälkeen turkulaisten otteisiin löytyikin hieman lisää ryhtiä. Maalinteossa TPS ei kuitenkaan ensimmäisessä erässä onnistunut, vaan PSS-maalivahti Arla Salo torjui muun muassa oikeasta laidasta tulleen Seraina Fitzin läpiajon.

Toiseen erään TPS tuli vahvasti, mutta ei pystynyt hyödyntämään paikkojaan. TPS hallitsi enemmän palloa, mutta PSS iski vastaavasti vaarallisesti vastaan. Tässä kunnostautui eritoten Ella Sundström, joka ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään paria pallonriistoaan maalimerkinnäksi saakka.

Erän loppupuolella Marianne Väliahon maila osui maalin takana Fitzin kasvoihin, mutta siitä PSS selvisi ilman rangaistusta. Ottelun ensimmäinen jäähy vihellettiin kuitenkin hetki myöhemmin, kun Jelena Zurbriggen komennettiin kaksiminuuttiselle mailaan lyömisestä.

TPS:n ylivoima jauhoi reilut puolitoista minuuttia, kunnes Milla Nordlund laukoi Jenna Saarion syötöstä kavennusosuman. Aikaa erätaukoon jäi vain 11 sekuntia, joten kyseessä oli koppimaali sanan varsinaisessa merkityksessä.

Ottelun kolmas erä oli maaliton, vaikka tilanteita riitti molemmissa päissä. Ottelussa 18 torjuntaa kopannut Arla Salo olikin yksi suuria PSS:n sankareita.

– Meillä oli todella paljon paikkoja. Ei vain löydetty tänään keinoja pistää sisään. Nyt ollaan veitsi kurkulla, TPS:n Laura Rantanen tiivisti Ruudun haastattelussa.

– Tuntuu, että nyt oli tämän sarjan fyysisin pelin. Aikamoista meininkiä, hyvä tempo pelissä, PSS:n Ella Sundström sanoi Ruudussa.

Mestaruus on katkolla keskiviikkona Turussa, jolloin ottelu Kupittaan palloiluhallissa alkaa kello 18.30.