Classicin kapteeni kestää huutelut – syy päävalmentajan poissaoloon ei selvinnyt

Tässä vaiheessa näytti vielä Classicin kannalta hyvältä: Janne Lamminen tuuletti 1-0-johtomaalia Raholassa. Kuva: Esa Takalo

Tässä vaiheessa näytti vielä Classicin kannalta hyvältä: Janne Lamminen tuuletti 1-0-johtomaalia Raholassa. Kuva: Esa Takalo

Classicin kokenut kapteeni Janne Lamminen oli perjantaina miesten F-liigan toisessa finaaliottelussa mukana sekä hyvässä että pahassa.

Hän laukoi ensimmäisen erän puolivälissä joukkueen 1-0-vierasjohtoon, kun Oskari Heikkilän poikittaissyöttö tavoitti pakin vasemmalta laidalta.

Hieman ennen kolmannen erän puoliväliä taas hän otti Classicin illan ainoan jäähyn, jonka aikana Joonatan Kovanen laukoi kavennuksen 2-3:een. Siitä käynnistyi Nokian KrP:n kiri, joka huipentui Classicin kannalta harmillisesti kahteen maaliin ajassa 57.22 ja 59.30.

– Oltiin ensin kuskin paikalla, mutta KrP tuli hyvin takaa. KrP paransi siinä peliään, he saivat buustin päälle. Me taas vähän passivoiduttiin ja ei uskallettu enää pelata, Lamminen tuumasi.

Tuomaritoiminta herätti perjantaina hieman närää molemmissa joukkueissa. Lammisen jäähy oli tosiaan Classicin ainokainen, ja sen KrP hyödynsi. KrP sai kaksi jäähyä, joista ensimmäisen aikana Classic iski, mutta jälkimmäinen ylivoima ei tuottanut maalia.

– Linja oli vähän sallivampi (kuin ensimmäisessä finaalissa), tuntui että vähän sai huitoa sinne sun tänne ja tulla selkään, mutta ei me voida sen taakse mennä, Lamminen arvioi.

Janne Sjögren ja Thomas ovat tuominneet kaksi ensimmäistä loppuottelua, ja sama pari jatkaa vielä sunnuntaina Lempäälässä. Neljännestä ottelusta eteenpäin erotuomareina ovat Miikka Lähdesmäki ja Ari Lähteenmäki.

”Nää on näitä”

Haastattelua tehdään pelin jälkeen kentällä, ja Raholan katsomosta poistuvat KrP:n fanit huutavat Lammisen selän takana muutaman metrin päässä sanoja, joita ei viitsi painaa edes internetiin. Kokenut pelaaja ei ole moksiskaan.

– Hieno tunnelma oli. Toivottavasti jatkuu muutkin pelit samalla lailla, että yleisö on mukana. Tunnelma on hieno ja vähän karnevaalimeininkiä, niin mikäs siinä on pelatessa.

Lammisen puolustajapari vaihtui toiseen loppuotteluun. Vierelle tuli Eemeli Akola, joka teki ykköspakkiparissa tilaa Nico Salolle. Vastaavasti loukkaantumisesta edelleen toipuva Juha Kivilehto istui nyt koko ottelun ajan verkkarit päällä penkin päässä.

Kokoonpanomuutosten vaikutuksista kysyttäessä Lamminen kaivoi taskusta varsin perinteisen vastauksen.

– Jokaisella pelipaikalla täytyy pystyä pelaamaan, ellei nyt ehkä maalivahdiksi laiteta.

Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen ei ollut joukkueen penkin takana perjantain ottelussa. Syy poissaololle ei selvinnyt.

– Nää on näitä, lehdistötilaisuuteen matkannut valmentaja Vesa-Matti Virtanen kuittasi asiasta kysyttäessä.