Huiman jatkoaikamaalin taiteillut Mikko Laakso nousi jälleen KrP:n sankariksi: ”Koiran kanssa aamulenkillä mietin”

Finaalipaikka näytti maistuvan Mikko Laaksolle. Kuva: Juhani Järvenpää

Finaalipaikka näytti maistuvan Mikko Laaksolle. Kuva: Juhani Järvenpää

Kun suurten panosten pudotuspeliottelu etenee jatkoajalle, toivotaan usein ettei se ratkeaisi yksittäisen pelaajan tekemään virheeseen.

Oilersin ja Nokian KrP:n välinen kuudes välieräottelu ei virheeseen ratkennut.

Hyvinkäältä lähtöisin oleva Nico Jonaeson heitti ilmasyötön maalin edustalle ja niin ikään hyvinkääläinen Mikko Laakso ohjasi taidokkaasti pallon ilmasta sisään, vieläpä vaikeasta asennosta.

– Täytyy myöntää, että kun tuli ketjumuutokset (Jonaeson siirtyi Laakson ketjuun), niin puhuttiin vähän vastaavanlaisesta kuviosta. Ei sen ihan noin pitänyt mennä, mutta otan vastaan, 3–2-voittomaalilla KrP:n finaaliin siivittänyt Laakso hekumoi.

Varsinaiseksi yllätysratkojaksi Laaksoa ei voi luonnehtia. Tämän kevään kymmeneen pudotuspeliotteluun tehot 9+9=18 latonut hyökkääjä ratkaisi jatkoajalla myös välieräsarjan avauspelin. Puolivälierissä SPV:tä vastaan Laakso sivalsi ottelusarjan ratkaisseen voittomaalin neljä sekuntia ennen päätössummeria.

– Huikea fiilis. Itseasiassa koiran kanssa aamulenkillä mietin, että jos menee tänään jatkoajalle, olisi nättiä ratkoa ja tänään meni tällä lailla.

Alkukaudesta KrP:n jatkoaikasankarina kunnostautui Joona Rantala, joka loukkaantui Tapiolassa jatkoajan alussa. Keväällä suurimmaksi sankariksi on kohonnut Laakso.

– Rantala ratkaisee runkosarjassa ja minä sitten keväällä, KrP-hyökkääjä heitti.

Itse ottelu sujui pitkään kyttäilevissä merkeissä ja KrP:n hienoisessa otteessa. Tapiolassa nähtiin kuitenkin samanlainen näytelmä kuin lauantaina. Oilers kavensi, lisäsi kaasua ja sai hurmoksen päälle. KrP taas meni kuoreen ja menetti pelirohkeutensa.

– Vaikea sanoa, mistä se taas johtui. 50 minuuttia meni meidän pussiin. Oilers ei saanut vastahyökkäyksiä ja oltiin kypsiä pallolla. Vastustaja on flow-jengi, saivat siinä pari maalia ja hengen päälle. Aikalisän jälkeen kuitenkin kestettiin hyvin.

Ottelusarja oli tiukka, mutta meni lopulta KrP:n nimiin voitoin 4–2. Mikä käänsi ottelusarjan lopulta teille?

– Ehkä kuitenkin se, että pallolla pystyttiin olemaan tärkeillä hetkillä kypsempiä kuin kaveri. Saatiin varsinkin kaverin aseita riisuttua viimeisissä peleissä, vastahyökkäyksiä ja muutakin.

Tänä keväänä KrP:n otteissa on ollut havaittavissa kypsymisen merkkejä. Vuosi sitten joukkue näytti ehkä itsekin yllättyvän kuinka hyvin se pystyi Classicia haastamaan. Huipputaso oli viime kaudellakin korkea, mutta nyt rutiinitaso näyttää nousseen.

– Se on just näin. Viime vuonna kun johdettiin Classicia 3–2, siinä vähän jo mehusteltiin finaalipaikalla.

– Tänä vuonna kun päästiin samaan tilanteeseen, aika moni jätkä laittoi jäitä hattuun, että tämä ei ole vielä ohi. Näytettiin, että ollaan oikeasti kasvettu vuoden takaisesta.

KrP kohtaa finaaleissa joko Classicin tai TPS:n. Tamperelaiset johtavat torstaina Turussa jatkuvaa sarjaa voitoin 3–2.

– Ei ole väliä kumpi tulee, mutta hienoahan se olisi Nokia-areenalla paikallispelejä pelata, Tapiolan trillerin ratkaisija virnisti.