Josba osui kolmesti ilman maalivahtia, mutta turkulaisisännät veivät voiton trilleripelistä

FBC Turku ja Josba mittelivät viihdyttävissä merkeissä. Kuva: Anssi Koskinen

FBC Turku ja Josba mittelivät viihdyttävissä merkeissä. Kuva: Anssi Koskinen

FBC Turku isännöi Josbaa liigakarsinnan finaalivaiheen avauspelissä lauantaina. FBC Turku otti trilleriottelusta lopulta 6-5-voiton.

Avauserä oli verrattaen tasainen. Vauhtia piisasi, eikä kumpikaan joukkue pyrkinyt erityisen vahvaan kontrolliin. Avauserässä ei paikoista huolimatta syntynyt maaleja.

Toisen erän alkuun turkulaiset saivat maalihanat auki. Joona Heiskanen vei kotijoukkueen johtoon erän alussa Miika Hämäläisen syötöstä. Seuraavasta maalista vastasi myös FBC joka murtautui hyvin Josban alueelle, ja Lauri Laine pääsi laukomaan keskeltä 2-0-maalin ajassa 27.46.

Erän puolivälissä molemmat joukkueet nappasivat jäähyn ja peli jatkui 4vs4-pelillä. Ensin Josban Aleksanteri Tirkkonen kavensi pelin ja puoli minuuttia myöhemmin nähtiin upea osuma. Teemu Aaltonen teki erinomaisen esityön ja Miikka Sokka viimeisteli loistavasta yhden käden syötöstä 3-1-osuman.

Erän loppua kohden Josban tilanne näytti vieläkin synkemmältä, kun Juuso Forsmanin tarkka kuti upposi vieraiden takarautaan ylivoimalla. Josba sai kuitenkin kolme sekuntia ennen erätaukoa ylivoiman, jossa se ei aikaillut ja Olli Arkkila naulasi 4-2-kavennuksen komealla kudilla juuri ennen vihellystä 39.59.

Toinen erä oli jäähyineen, maaleineen ja vauhdikkaine käänteinen erittäin viihdyttävä. Ainakaan kahteen erään pelissä ei juurikaan jarruteltu.

Kolmoserässä FBC Turku aloitti vakuuttavasti. Vain 40 sekuntia oli kulunut, kun joukkue sahasi koko Josban kentän läpi nopeilla syötöillä ja Laine osui toistamiseen. Viitisen minuuttia myöhemmin Josba oli saamassa rangaistuksen ja Forsman tykitti kaukaa yhden miehen ylivoimalla FBC:n jo 6-2-johtoon. Tämän maalin jälkeen Josba otti aikalisän.

Josba kesti yhden alivoiman ennen viimeistä kymppiä, ja sinnitteli mukana viimeiselle vitoselle asti, vaikka ajoittain näytti, että sen eväät on syöty. Viimeisellä vitosella se lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia.

Ensin osui Lauri Piironen ajassa 55.46, ja ajassa 57.30 Miika Kosonen naulasi tilanteeksi 6-4. Josba oli loppua kohden selkeästi hurmoksessa ja kotijoukkue pinteessä. Viimeisen minuutin alussa Arkkila iski vielä kolmannen maalin ilman maalivahtia ja tilanne oli jo 6-5.

Josba yritti kyllä ansiokkaasti loppuun asti, mutta sen lähemmäksi se ei päässyt. Kaikkiaan ottelun kokonaiskuvassa FBC Turku oli edellä. 5vs5-maalit menivät kotijoukkueelle ottelussa 3-0, joten erikoistilanteet olivat isossa roolissa kamppailussa.

Ottelun tehopelaajia olivat kotijoukkueen Forsman (2+0), Laine (2+0) ja Sokka (1+1). Josban tuttu teholinko oli Arkkila (2+1) ja Kasper Tähkä (0+2). Sarja jatkuu sunnuntaina klo 17 Joensuussa. Liiganousu vaatii kolme voittoa.