KrP jyräsi vahvan päätöserän myötä 9-4-kotivoittoon – Kovanen maalasi viidesti

Joonatan Kovasta ei saatu kuriin maanantaina. Kuva: Esa Takalo

Joonatan Kovasta ei saatu kuriin maanantaina. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja Esport Oilers kohtasivat maanantaina välieräsarjan viidennessä pelissä Tampereen Raholassa. Vahvan kolmannen erän myötä KrP nappasi 9-4-voiton ja johtaa sarjaa voitoin 3-2.

Ottelua oli pelattu vain 1.08, kun KrP pelasi hyvän paikan Joonatan Kovaselle, joka laukoi vastustamattomasti 1-0-maalin. Tasoitus syntyi kuitenkin jo ajassa 2.19, kun Rasmus Kainulaisen hyvä ilmasyöttö löysi maalin edestä Jesperi Lindforsin. Rasmus Kainulaisen vahva vire jatkui, kun taiturin ujutti saman minuutin sisällä rystyllä pallon etukulmasta sisään ja Oilers johti 2-1.

Sen jälkeen peli hieman rauhoittui maalien valossa. Ensimmäisen kympin jälkeen Joona Rantalan tarkka laukaus upposi ylivoimalla sisään. KrP sai hiukan otetta, mutta pari minuuttia myöhemmin Heikki Iiskola livahti vastaiskuun ja laukaus upposi helpohkosti etukulmasta maaliin.

Vain 19 sekuntia myöhemmin Oilers sai vapaalyönnin, jonka seurauksena Jesperi Lindfors naulasi 4-2-maalin ajassa 13.45. KrP käytti tässä vaiheessa aikalisänsä. Mikko Laakso kavensi tilanteeksi vielä 4-3, ja lisämaalejakin olisi voitu nähdä. Avauserä oli melkoista ilotulitusta, eikä se ollut kummankaan joukkueen hallussa, mistä seitsemän maalin eräkin kertoi.

Ensimmäisen erän pallonhallinta oli KrPn eduksi 57-43 prosentteina. Maaliodottama meni Oilersille 3.21-2.15.

Toinen erä oli varsinkin erän alun osalta erittäin rauhallinen ja Oilersin hallussa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tuli hiukan enemmän erän edetessä. Ainoan maalin iski KrP ylivoimalla. Rasmus Kainulainen sai heppoisen jäähyn, ja KrP pyöritti maltilla. Lopulta Kovanen laukoi tarkalla kudilla tasoituksen.

Toisessa erässä pallonhallinta meni Oilersin eduksi 58-42%. Toisessa erässä Oilersin koko maaliodottaman (0.91) loi Oilersin ykkönen, jonka pallonhallinta oli jopa 82%. Kahteen erään espoolaisten ykköskenttä piti palloa jopa 72% ja loi 3.21 maaliodottamaa. KrP:n maaliodottama toisessa erässä oli 0.61.

Kolmoserässä nähtiin jälleen iso läjä maaleja. Erän alkuminuuteilla huipputehokkaan Kovasen tarkka ruoska löysi jälleen Oilersin maalin alakulmaan. Tätä seurasi jälleen KrP:n ylivoima. Rantala tälläsi illan toisen maalinsa ajassa 46.24.

Eikä siinä tietenkään vielä kaikki. Kovasen neljäs maali syntyi viimeisen kympin alkuminuuteilla ja jälleen laukaus oli laadukas. Oilers ei pysynyt poissa jäähyaitiosta, sillä vain pari minuuttia myöhemmin Kovanen naulasi illan viidentensä ylivoimalla ja KrP oli siirtynyt neljän maalin johtoon kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua.

Oilers haki kavennusta ja tasoitusta loppua kohden ilman maalivahtia. Laakso viimeisteli tyhjiin vielä yhden maalin. Nokialaisten hahmoja olivat Laakso (2+4) ja tietysti Kovanen (5+1). KrP vei päätöserän 5-0 ja Kovanen iski siinä hattutempun yhdeksään minuuttiin.

Päätöserässä KrP oli erityisesti erittäin tehokas. Se osui ottelussa kaikilla ylivoimallaan, joten erikoistilannepelaaminen oli hyvällä tolalla. Loppua kohden KrP puolusti myös tarkemmin kuin ottelun alussa, sillä se piti maalinsa puhtaana aikalisänsä jälkeen.

Päätöserässä KrP vei pallonhallinnan nimiinsä prosentein 57-43. Ottelun kokonaismaaliodottama meni Oilersille 5.18-4.98. KrP oli täten omissa paikoissaan todella tehokas, ja lukemissa näkyy myös ylivoimien hyvälaatuiset kudit.

KrP johtaa välieräsarjaa 3-2 ja sarja on keskiviikkona katkolla Tapiolassa.

Maaliodottama- ja pallonhallintatilastot tarjoili entinen huippuvahti ja Kirkkonummi Rangersin analytiikkavalmentaja Mikko Alanko.