KrP nousi sillasta toisen finaalin voittoon – Henri Johansson ratkaisi ajassa 59.30

KrP:n ja Classicin toinenkin finaaliottelu oli tasainen ja päättyi edellisen tavoin kotijoukkueen juhliin. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP voitti Classicin miesten F-liigan toisessa finaaliottelussa. Trillerin 4–3-loppulukemat sivalsi konkarihyökkääjä Henri Johansson vain puoli minuuttia ennen loppua.

Raholan näytöksen kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkaa vääntöä, joskin Classic oli aavistuksen edellä – niin kenttätapahtumien kuin numeroidenkin valossa.

Janne Lamminen naulasi ottelun avausmaalin Oskari Heikkilän oivaltavasta poikittaissyötöstä ajassa 10.24.

Myös toisessa erässä nähtiin vain yksi osuma. Siitä vastasi Classicin Nico Salo ylivoimalla. Kaukaa lähtenyt lämäri painui kovan ryysiksen läpi verkon perukoille.

Kolmannessa erässä alkoikin tapahtua.

Valtteri Viitakoski rikkoi Näätien kuparisen toisen erän alussa. 1–2-tilanne kesti reippaat kuusi minuuttia, kunnes Sami Johansson lisäsi Classicin johtoa.

KrP ei lamaantunut vaan painoi kaasua ja nousi nousi lopulta sillasta. Kevään komeetta Joonatan Kovanen tälläsi ylivoimalla Joona Rantalan levityssyötön Lassi Torisevan ”puikoista” sisään.

Isäntien painostus tuotti tulosta lopulta ajassa 57.22. Rantala kirmasi maalin eteen, Lauri Alkki toimitti pallon. Ohjaus lipui Torisevan alta niukasti yli maaliviivan.

Pari viimeistä minuuttia näytti jatkoajan odottelulta, jota ei koskaan kuitenkaan tullut. Viitakosken röyhkeä murtautuminen laidasta avasi Classic-puolustusta. Voimahyökkääjä löysi sektoriin hiippailleen Henri Johanssonin, joka tälläsi puolityhjään maaliin ja käynnisti villit juhlat. Pelikello näytti aikaa 59.30.

Raholan tämän kauden viimeisessä ottelussa voiton napannut KrP tasoitti finaalisarjan voitot lukemiin 1–1.

Ottelun tehomiehinä kunnostautuivat 1+1=2 mieheen summanneet Rantala ja Viitakoski.

Mielenkiintoisena huomiona mainittakoon ottelussa nähty Classicin uusittu kokoonpano. Nico Salo siirtyi ykkösketjun puolustajaksi, Ville Lastikka sentteriksi. Viime keväästä tutussa muodossa pelanneen maajoukkueviisikon yhteispeli ei kuitenkaan lähtenyt lentoon. Teholukemaksi kirjattiin -1.

Ottelun tilastot

Kolmas ottelu pelataan sunnuntaina Classicin kotikentällä Lempäälän Ideaparkissa.

EDIT 22.4.2022 klo 21.08: Voittomaalin aika korjattu F-liigan tulossivun tekemän korjauksen jälkeen. 4–3-maalin aika korjattu myös otsikkoon.