Loppuminuuttien tasoitus ja rankkarikisavoitto – FBC Turku voiton päässä liiganoususta

Ei ollut helpoin mahdollinen ottelu, mutta FBC Turku vei voiton Josbasta toisessa karsintafinaalissa ja on voiton päässä liigasta. Kuva: Juhani Järvenpää

Ei ollut helpoin mahdollinen ottelu, mutta FBC Turku vei voiton Josbasta toisessa karsintafinaalissa ja on voiton päässä liigasta. Kuva: Juhani Järvenpää

Josba ja FBC Turku mittasivat toisiaan F-liigan nousukarsinnan toisessa finaalissa Joensuussa sunnuntaina. FBC Turku voitti pelin rankkarikisan jälkeen 7-6 ja johtaa liigakarsintojen finaaleita 2-0-lukemin.

Kotijoukkue oli parantanut otteitaan lauantailta. Josba vyörytti hyökkäyksiä paremmin kuin vierasjoukkue ja vastasi myös erän maaleista. Ajassa 14.47 Fetja Naakka vei joukkueen johtoon Aapo Hämäläisen syötöstä. Kaksi minuuttia ennen taukoa syntyi erikoinen oma maali, jossa pallo pomppasi turkulaispelaajan jalan kautta verkkoon. FBC Turku ei saanut sunnuntaina samanlaista pallonhallintaa kuin avauserässä.

Toisessa erässä FBC Turku tuli vahvasti mukaan peliin. Aleksi Havialla pelattiin paikka maalin eteen jo 15 sekunnin jälkeen ja mies ei paikastaan erehtynyt. Ennen erän puoliväliä Aaro Ollikainen tasoitti pelin upealla yksilösuorituksella.

Josbakin heräili kakkoserään pikku hiljaa. Lauri Piironen vei Josban takaisin johtoon ajassa 31.01. Erän viime minuuteilla Josba pääsi ylivoimalle, joka ratkesi Kasper Tähkä laukomaan maaliin. Ottelun aktiivisempi osapuoli Josba pääsi kolmoserään 4-2-johdossa.

Kolmoserässä FBC kavensi ensin taidokkaalla kuviolla, jonka päätti Antti Vuorinen maalin kulmalta ajassa 42.37. Josba pääsi kahden takaisin maalin johtoon hiukan onnekkaasti, kun Miika Kosonen laittoi pallon maaliin sen edustalta juuri ennen erän puoliväliä.

Vain 45 sekuntia myöhemmin Miikka Sokka avasi nopeasti ja Elias Siira kavensi tilanteeksi 5-4. Ajassa 54.56 Aaro Ollikainen naulasi FBC:n tasoihin tarkalla kudilla. Tasapelin riemua kesti vain minuutin kunnes Kosonen iski Josban uudelleen johtoon.

Varsinaisen peliajan hahmo Ollikainen teki vielä yhden sankarteon osumalla ilman maalivahtia ajassa 58.27, joka tarkoitti sitä että edessä oli jatkoaika. FBC oli kolmannessa erässä vahvempi sekä kontrolloivampi osapuoli ja pääsi sitä kautta rinnalle.

Jatkoajalla hallitsi, mutta ei osunut millään ja Veikka Forrström torjui hyvin kotijoukkueen maalilla hyvin ne mitä sinne asti pääsi. Ajassa 77.04 FBC:n Teemu Aaltonen sai kaksiminuuttisen ja Josba lähti ylivoimalle aikalisän siivittämänä. Jatkoajalla ei kuitenkaan nähty maaleja, joten edessä oli rankkarikisa.

Rankkarikisassa lauottiin yhdeksän kertaa, mutta vain turkulaisten Miikka Sokka onnistui maalinteossa. FBC:n Aleksi Sillantaka otti muutaman hyvän torjunnan. Ottelun tehopelaajia olivat Josban Kosonen (2+1) sekä FBC:n Ollikainen (3+0).

Liiganousu ratkeaa kolmella voitolla. Sarja on katkolla ensi torstaina Turussa.

Rankkarikisa

Josba
Miika Kosonen –
Lauri Piironen –
Tatu Könönen –
Olli Arkkila –
Kasper Tähkä –

FBC Turku
Ere Laitimo –
Miikka Sokka +
Elias Siira –
Joona Heiskanen –