PSS iski Turussa selvät luvut tauluun ja tasoitti finaalisarjan – TPS:n kiri alkoi liian myöhään

PSS:n Ella ja Fanny Holmberg olivat esillä pitkäperjantain loppuottelussa. Kuva: Juha Hautakangas

PSS:n Ella ja Fanny Holmberg olivat esillä pitkäperjantain loppuottelussa. Kuva: Juha Hautakangas

Ottelusarja naisten salibandyn Suomen mestaruudesta venyy ainakin kuuden pelin mittaiseksi. Hallitseva mestari PSS on herännyt mukaan finaalisarjaan, ja tasoitti pitkäperjantaina voitot 2-2:een.

Turussa pelattu neljäs loppuottelu eteni keltapaitaisen vierasjoukkueen komennossa. Loppulukemat olivat PSS:lle 5-2 Kupittaan palloiluhallissa, jonka lehtereillä oli 538 katsojaa.

– Kaksi ensimmäistä peliä pikkuisen katseltiin tätä finaalitouhua, eikä oltu kuskin paikalla. Sitten päätettiin, että eiköhän aleta pelaamaan. Nyt on saatu enemmän tunnetta mukaan, ruvettu nauttimaan enemmän ja puristamaan vähän vähemmän, ja se näkyy tuolla kentällä, PSS:n kapteeni Inka Lampinen summasi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

PSS käytti omat paikkansa todella tehokkaasti hyväkseen ja puolusti todella tiiviisti niin, ettei TPS juuri päässyt keskustaan parhaille paikoille. Turkulaisten kiri syttyi kunnolla vasta viimeisellä kymmenellä minuutilla, mutta aika ei enää riittänyt.

Ottelu alkoi hieman hermostuneissa merkeissä. Jo puolentoista minuutin kohdalla TPS:lle siunaantui huippupaikka kuin varkain, kun PSS-puolustaja Inka Lampinen syötti suoraan keskelle Milla Nordlundin lapaan. Nordlund pääsi yksin läpi, mutta porvoolaisvahti Arla Salo veti pidemmän korren.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 5.58 PSS:n tyylikkään kuvion jälkeen. Fanny Holmberg käytti oikeassa laidassa Jasmin Saariolla, joka syötti takaisin keskelle nousseelle Holmbergille. Hänellä riitti parhaalla sektorilla tilaa laukoa pallo ohi TPS-vahti Noora Vuorelan.

Holmbergin sisaruksista toinen eli Ella oli puolestaan suuressa roolissa PSS:n toisessa maalissa, joka syntyi toisen erän alussa kolmannella minuutilla. Ella Holmberg antoi Noora Rantaselle kovan paineen, onnistui riistämään pallon ja syöttämään sen toiseen aaltoon Inka Lampiselle. Hän löysi poikittaissyötöllä oikealta Ella Sundströmin, joka laukoi pallon Vuorelan alta TPS:n maaliin. Vierasjohto kasvoi 2-0:een.

Hieman samankaltainen kuvio edelsi myös PSS:n kolmatta maalia, joka syntyi noin kymmenen minuutin päästä edellisestä. Fanny Holmberg karvasi pallon vasemmassa kulmassa porvoolaisille ja pudotti Linda Törnqvistille. Tällä kertaa suoraan syötöstä oikealta puolelta pallon maaliin laukoi Jasmin Saario, joka sai Törnqvistiltä syötön suoraan lapaan.

Aivan toisen erän lopulla porvoolaiset olivat vielä tehdä neljännen maalin, kun Ella Holmberg löysi maalin edestä kaimansa Sundströmin, joka ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Vuorelaa.

PSS jatkoi tehokkaita otteitaan kolmannessa erässä. Fanny Holmberg polki oman maalin takaa vauhtiin, käytti puolen kentän jälkeen seinäsyötön Jasmin Saariolle ja upotti pallon Vuorelan selän taakse. Pelikello Kupittaalla pysähtyi aikaan 46.16.

Ottelu ehti edetä vain reilut kolme minuuttia, kun pallo oli jälleen TPS:n verkossa. Tällä kertaa vastahyökkäys päättyi siihen, että Ella Holmberg tarjoili Ella Sundströmille, ja Sundström iski illan toisen osumansa.

0-5-tilanteessa TPS otti aikalisän, minkä jälkeen homman nimi oli selvä: TPS painoi päälle ja PSS puolusti johtoaan. Turkulaisten kuparinen rikkoutuikin alle kaksi minuuttia aikalisän jälkeen. Jenna Saario sai Noora Rantaselta syötön keskelle ja laukoi tarkasti takakulmaan.

Vuorela lähti pois maaliltaan jo viisi minuuttia ennen loppua, minkä jälkeen turkulaiset pääsivät yrittämään yhden pelaajan ylivoimalla. Se tuotti tulosta ajassa 56.29, kun Saario osui toistamiseen. Enempää kavennusmaaleja TPS ei kuitenkaan saanut aikaan.

Naisten finaalisarja jatkuu sunnuntaina Porvoossa.

Juttua päivitetty klo 19.05: Lisätty Inka Lampisen kommentit Ruudun haastattelusta.