TPS toipui vaikeasta alusta – Miko Kailiala iski jatkoaikaratkaisun ajassa 71.19

TPS juhli Classicin kustannuksella tiistaina. Kuva: Anssi Koskinen

TPS juhli Classicin kustannuksella tiistaina. Kuva: Anssi Koskinen

Classic ja TPS kohtasivat tiistaina F-liigan miesten välierän viidennessä ottelussa Lempäälässä. TPS voitti pelin 4-3 Miko Kailialan ajassa 71.19 iskemällä jatkoaikamaalilla.

Classic sai peliin lentävän lähdön. Vain 14 sekuntia oli pelattu, kun Eemeli Salin viimeisteli Ville Lastikan laukauksen paluupallon verkkoon. Classic teki myös erän toisen maalin. Eemeli Akola katkaisi hienosti syötön keskialueella ja pelasi Mikko Leikkaselle, joka iski tamperelaiset 2-0-johtoon ajassa 12.06.

Erä oli pitkälti Classicin hallintaa. Se oli enemmän paikkoja ja hallitsi pallollista peliä. TPS:n paikat olivat melko harvassa 20 minuutin aikana.

Toinen erä oli tarkkaa peliä. TPS sai maalihanat auki ajassa 28.42, kun Miko Kailiala iski nopeasta vapaalyönnistä 2-1-kavennuksen. Classic osui myös vapaalyönnistä. Eetu Sikkinen pelasi tarkalla syötöllä paikan konkaripakki Juha Kivilehdolle, joka latasi 3-1-osuman erän toisella kympillä.

TPS oli toisessa erässä parempi kuin avauserässä ja se loi enemmän paikkoja kuin ensimmäisessä erässä. Classic kuitenkin kesti pääosin hyvin. Kaikkinensa erä oli tasainen, ja molempien puolustuspelaaminen laadukasta.

Kolmoserässä TPS aloitti vahvasti. Kavennus syntyi ennen viimeistä kymppiä ajassa 48.52, kun Ville Hirvisuo maalasi Kailialan loistavasta esityöstä. Viimeisen kympin alkuminuuteilla Janne Lamminen otti jäähyn ja TPS pääsi ylivoimalle. Mikko Hautaniemi tasoitti pelin tarkalla kudilla ylivoimalla ajassa 53.40 tilanteeksi 3-3.

Näissä lukemissa siirryttiin myös sarjan ensimmäiselle jatkoajalle. Kolmoserässä olisi voinut tulla enemmänkin maaleja, mutta Classicin Lassi Toriseva ja TPS:n Oskari Fälden ottivat hyviä torjuntoja.

Vaikka Classicillakin oli omat paikkansa jatkoajalla, niin TPS oli hallitsevampi osapuoli ja loi enemmän maalipaikkoja. Ajassa 71.19 Hautaniemi löysi maalin edestä täysin vapaana olleen Kailialan, joka sijoitti pallon Classic-verkkoon.

Kaikkiaan TPS oli ottelussa hyvä varsinkin ensimmäisen erän jälkeen. Käytännössä se pelasi viimeiset 50 minuuttia parasta peliään koko sarjassa. Ottelun hahmo oli 2+1 taiteillut Kailiala. Classic johtaa sarjaa 3-2 ja se on toistamiseen katkolla torstaina Turussa.