Maajoukkueet

Suomi oli kiinni voitossa, mutta Ruotsi osui kahdesti viimeisillä minuuteilla – hyväntekeväisyysottelussa kerättiin rahaa Ukrainaan

24.05.
2022
Maajoukkueet

Rasmus Kainulainen iski Suomen toisen maalin Ruotsin verkkoon. Kuva: IFF

Suomen ja Ruotsin miesten salibandymaajoukkueet kohtasivat tiistaina hyväntekeväisyyspelin merkeissä Latvian Valmieressä. Ottelu päättyi 4-4-tasatulokseen.

Suomi ampaisi pelissä kahden maalin johtoon Kainulaisen veljesten Justuksen ja Rasmuksen (1+1) osuttua Ruotsin verkkoon. Avauserässä Rasmus Enström toi Ruotsin maalin päähän ja toisessa erässä Malte Lundmark (1+2) tasoitti ottelun. Ennen päätöserää ensimmäisen maaottelunsa pelannut Joonatan Kovanen naulasi Suomen 3-2-johtoon.

Kolmoserässä Suomen tilanne näytti hyvältä, kun Eemeli Salin iski Suomen neljännen debytantti Jere Niemelän esityöstä. Kevin Haglund osui kuitenkin kahdesti viimeisen kolmen minuutin aikana ja ottelu päättyi 4-4. Tasoitusosuma syntyi 46 sekuntia ennen loppua ylivoimalla.

Harjoitusottelun tarkoituksena oli kerätä rahaa sodasta kärsivän Ukrainan salibandy- ja avustustoimintaan. Ottelun peliaika oli 3×15 minuuttia. Suomi aloittaa keskiviikkona varsinaisen MM-karsintaurakkansa ja pelaa klo 12 alkaen Iso-Britanniaa vastaan.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen