Liigat

Top 3: Miesten F-liigan ”flopit” kaudella 2021-22

18.06.
2022
Liigat

Yhtäkään F-liigan finaalia ei pelattu kolmospelistä alkaen sarjamääräysten vaatimalla areenalla. Kuva: Esa Takalo

Viimeisenä Pääkallon listauksena kauden 2021-22 suorituksista tulevat kauden flopit.

3. Koronan vaikutukset

Korona vaikutti menneelläkin kaudella koko kauden läpivientiin. Joukkueiden sisällä se näkyi esimerkiksi siten, että harjoitusvahvuudet ja otteluvahvuudet vaihtelivat, ja pelejäkin jouduttiin siirtämään paljon. Lopulta kausi myös venähti jonkin verran suunnitellusta miesten puolella. Myös menneellä kaudella vedettiin kohtuullisen paljon pelejä vielä vajain tai tyhjin katsomoin, eikä ”normaali” tilanne palannut. Ehkä ensi kausi on jo normaalimpi, mutta korona yhteisenä ongelmana häviää tuskin vielä ensi kaudellakaan.

2. Fyysisen pelin määrittely

Tämä ongelma ei ole oikeastaan liigan, vaikka se siellä ehkä kaikkein karuimmin näkyy. Vaikutus liigaan tuo paikan tällä listalla. Paljon on puhuttu fyysisestä pelistä ja olosuhteista, mutta paljoakaan ei olla saatu aikaan. Vaaratilanteita ja ikäviä vammoja syntyy edelleen, ja mitä kauemmin vatulointi kestää aiheen tiimoilta, sen suuremmaksi ongelma tulee vielä kasvamaan. Suomessa pitäisi varmaan ottaa ohjia omiin käsiin, sillä kansainvälisen liiton voimavarat ja mielenkiinto tuntuvat menevän aivan toisenlaisiin (epäolennaisiin) seikkoihin tällä hetkellä.

1. Finaalipaikkojen puljaaminen

Tästä voi antaa pyyhkeitä niin liigan johtoryhmälle kuin myös muille päättäville tahoille. Sarjamääräyksistä lipsuttiin osin ymmärrettävästi, mutta osin aivan liikaa. Oli kohtuullista, että finalistit saivat pelata muutaman kotipelin vähän pienemmillä areenoilla, mutta se että Classic sai vielä viidennen ja seitsemännenkin pelin Bläk Boksiin (ja KrP sai jatkaa Nokian jäähallissa) oli selkärangatonta päättäjiltä. Seiskapeli kun oli muutenkin jo aseteltu Hakametsään. Ongelma ei ole pelkästään siinä, että 2000 katsojan kapasiteettivaade ei täyttynyt. Kyse on myös siitä minkälaisen kuvan tapaus antaa päätöksenteosta. Nyt jäi kuva, että Suomen mestari Classic voi kävellä päättäjien yli halutessaan, eikä kukaan pysty tekemään asialle mitään. On hyvä, että seuroillakin on sananvaltaa, mutta jonkun pitää asettaa myös rajat, ja se on liigan tehtävä. Kapasiteettivaade ei tullut eikä tule yhdellekään joukkueelle yllätyksenä, joten tässä asiassa ei pitäisi olla yhtään mitään epäselvää. Tämän asian ei olisi pitänyt olla enää mikään keskustelu kun finaalit alkoivat, ja siitä syystä se jätti finaaleille ikävän varjon.

Pääkallo.fi