Liigat

Top 3: Naisten F-liigan parhaat hyökkääjät

05.06.
2022
Liigat

Milla Nordlund pelasi loistavan kauden. Kuva: Jarmo Koskela

Pääkallon kauden parhaiden listat jatkuvat ja vuorossa ovat F-liigan naisten sarjan parhaat hyökkääjät.

3. Sofia Mittentag, EräViikingit

Mittentag pelasi uransa tasaisimman kauden. Rightin puolelta laukova laituri onnistui sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Maalintekijä osui runkosarjassa 21 kertaa (21+8) ja pudotuspeleissä 8 (8+3) kertaa. Pronssimitalistin tehopelaaja otti kokonaisvaltaisia kehitysaskelia ja ura jatkuu ensi kaudella Ruotsissa.

2. Ella Sundström, PSS

Sundström oli tuttuun tapaan sarjan eliittisenttereitä. Tällä kaudella pelasi uransa tehokkaimman runkosarjan (24+12) ollen runkosarjan pörssikakkonen. Sundström oli myös SM-kakkosen tehokkain pelaaja myös pudotuspeleissä. Työteliäs ja hyvin peliä lukeva sentteri tekee paljon kentällisensä eteen jo ilman tehopisteitäkin, joten Sundströmin merkitys on suuri joukueelleen.

1. Milla Nordlund, TPS

Norldund oli sarjan paras kenttäpelaaja. Oli ylivoimaisesti tehokkain pelaaja runkosarjassa (34+19) ja pudotuspeleissä (13+10). Nordlundin ominaisuudet hyökkäyspäässä ovat hyvin monipuoliset ja hän taitaa maalinteon lisäksi pelintekemisen jalon taidon. Valittiin kanssapelaajien toimesta sarjan MVP:ksi ja olikin erittäin merkittävä tekijä siinä, että TPS pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä SM-kultaa.

Pääkallo.fi