Huhumaa: KrP hakee uutta maalivahtia vielä kauden käynnistyttyä – huhuissa pyörii useita nimiä

Nähdäänkö Eero Kosonen ensi kauden F-liigassa? Ehkä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Nähdäänkö Eero Kosonen ensi kauden F-liigassa? Ehkä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Pääkallon varsinainen Huhumaa on suljettu, mutta jo vain tapahtuu vielä syyskuussakin. Tulevalla kaudella siirtohuhuja nostellaan Huhumaa-artikkeleiden alla.

KrP:lla kävi hiukan huono tuuri kauden alla. Jesse Kanerva lähti joukkueesta henkilökohtaisten syiden vuoksi kesällä. Sen päälle Miro Tuomalan selkävamma uusiutui, ja hän on poissa kaukalosta ainakin 1-3 kuukautta. Sana ”uusiutua” on tässä sinällään virheellinen, että Tuomalalla on ollut selkäongelmia pitkin vuosia ja myös viime kaudella.

KrP voi tällä hetkellä laittaa maalilleen juniori-ikäisiä torjujia, jotka ovat liigatasolla vielä kokemattomia. Joukkue on sen verran kovatasoinen, että kokemattomammalakin torjujalla voi pärjätä, mutta jos KrP meinaa taistella uskottavasti kärkisijoista, niin se vaatii rutinoituneen liigavahdin. Tuomala on toki edelleen ykkösnimi, mutta johtuen vammakierteistä, KrP tarvitsee vaihtoehtoja.

Eikä Nokialla ole jääty pyörittämään peukaloita asian suhteen.

Vahva nimi on entinen maailman paras maalivahti Eero Kosonen. Kosonen ei ole muutamaan vuoteen liigassa pelannut, mutta vastaisi varmasti odotuksiin ja olisi jopa vahvistus. Matkassa on kaksi mutkaa. Kosonen ei tiettävästi ole käytettävissä kuin vasta aikaisintaan lokakuun lopussa henkilökohtaisten asioiden vuoksi, eikä ole valintana siltikään saletti. Toisekseen Kosonen kuitenkin asuu Helsingissä, joten edessä olisi jälleen reissaamista.

Muitakin nimiä on kuulunut Pääkallon korviin. Yksi kiinnostuksen kohde on ollut LASBiin siirtynyt Pasi Järvinen, joka on Nokialla ennestään tuttu. LASB ei ole tiettävästi päästämässä Järvistä lähtemään. KrP:n kanssa keskusteluja ovat käyneet kuuleman mukaan ex-liigavahdit Kaapo Kettunen (ex-LASB) ja Markus Talvitie (ex-Classic).

Nokialla ollaan tiettävästi ainakin oltu kiinnostuneita myös OLS-vahti Roni Tuonosesta ja Happeen Pietari Jääskeläisestä. Kumpikaan pelaajista ei ole tällä tietoa liikkumassa nykysiltä sijoiltaan samoista syistä kuin Järvinenkään.

Tässä on mainittu useita nimiä, mutta jäljellä on vielä ainakin yksi vaihtoehto, jonka henkilöllisyydestä Pääkallolla ei ole tietoa. Se kuitenkin tiedetään, että kyseessä on ulkomainen, ulkomailla pelaava huippuvahti. Tästä voi päätellä, että kyseessä on oltava suunnilleen maajoukkuetason maalivahti. Äkkiseltään lienee kyse top4-maan vahdista.

KrP:n kohdalla tilanne on erikoinen, sillä se etsii maalivahtia vaikeassa välissä. Kausi on ehtinyt alkaa ja rahaa pitää todennäköisesti laittaa jonkin verran peliin. KrP on suosikki kärkipään joukkueeksi, ja maalivahtiasian suhteen on todennäköisesti pakko tehdä jonkin sortin siirtoja kohtuullisen nopeasti.

Kauden avauspelissä se kärsi kotonaan 4-7-tappion Indiansia vastaan.