Jymyn Vaaralalle kolmen ottelun pelikielto – ”Pelaajalla on tällaisessa tilanteessa vastuu toiminnastaan”

Kalle Vaarala huilaa kolme seuraavaa peliä. Kuva: Juha Käenmäki

Kalle Vaarala huilaa kolme seuraavaa peliä. Kuva: Juha Käenmäki

Nurmon Jymyn Kalle Vaaralalle on langetettu kolmen ottelun pelikielto F-liigassa.

Vaarala törmäsi sunnuntain Classic-ottelussa tamperelaisten Matias Vaajalaan. Itse ottelussa tilanne ei johtanut rangaistuksiin, vaikka se katsottiin videotarkistuksena uusintana.

Jymy kertoi myöhemmin torstaina vieneensä pelikiellon Salibandyliiton valituslautakunnan käsittelyyn.

Kurinpitodelegaatio perusteli pelikieltoa seuraavasti:

Tilanteessa Jymyn Vaarala lähtee irtopallon perään laitaa pitkin. Classicin Vaajala pyrkii tavoittamaan samaan aikaan palloa kohtisuoraan laitaa päin keskustan puolelta. Molemmat pelaajat pyrkivät saamaan pallon haltuunsa ja pelaajat törmäävät toisiinsa. Vaajala kurkottaa palloa ja on kumarassa asennossa. Vaarala tulee tilanteeseen selvästi pystymmässä asennossa. Vaarala kääntää kylkensä kohti Vaajalaa ennen kontaktia.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että videotallenteelta käy ilmi Vaaralan olkavarren osuvan Vaajalaa päähän. Vaarala korostaa kontaktin voimakkuutta nojaamalla eteenpäin ja pitämällä olkavartensa edellään.

Vaaralalla on esteetön näkyvyys tilanteessa ja mahdollisuus toimia tilanteessa toisin sellaisella tavalla, joka ei olisi aiheuttanut vastaavanlaista vaaratilannetta. Vaikka Vaaralalla ei olisi ollut tarkoitus osua vastustajaa päähän, kurinpitodelegaatio katsoo, että pelaajalla on tällaisessa tilanteessa vastuu toiminnastaan.

Kauden linjauksen mukaan päähän kohdistuvista rikkeistä on määrättävä vähintään kahden ottelun rangaistus, mikä on otettava huomioon rangaistuksen määrää mitattaessa. Kurinpitodelegaation määrää pelisäännöistä seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon lisäksi kahden ottelun pelikiellon eli määrää Vaaralalle kolmen ottelun pelikiellon. Päätös syntyi äänin 2–1.

Kurinpitopäätöksiin