Kotilainen rikkoi 500 runkosarjan tehopisteen rajan historiallisen nopeasti – ”Matka kohti tonnia on aikataulussa”

Peter Kotilainen (vas.) on löytänyt hyvän vireen SPV:ssä. Kuva: Juha Käenmäki

Peter Kotilainen (vas.) on löytänyt hyvän vireen SPV:ssä. Kuva: Juha Käenmäki

SPV-hyökkääjä Peter Kotilainen saavutti sunnuntaina 500 runkosarjan tehopisteen rajan SPV:n kaataessa FBC Turun lukemin 17-3.

Kotilainen iski ottelussa tehot 1+5 ja ylitti rajapyykin kahdella pisteellä 257+245=502. Kotilainen on pelannut urallaan 222 runkosarjan ottelua ja selostaja sekä tilastovelho Tuomo Reponen kertoi Twitterissä, että Kotilainen rikkoi rajapyykin historian vähäisimmällä pelimäärällä. Edellinen nopein suoriutuja oli Reposen mukaan Sami Koski, joka yli rajapyykin 235 ottelussa.

Peter Kotilainen taasen twiittasi olevansa hyvässä aikataulussa 1000 runkosarjan pisteen rikkomisen osalta:

Kotilainen on iskenyt tällä kaudella yhdeksään peliin tehot 6+14 ja on pistepörssin kolmosena. Hän on runkosarjan kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla 18. Aktiivipelaajista Kotilainen on listauksen seitsemäntenä.

Kotilainen on edustanut liigatasolla SPV:n lisäksi Happeeta ja Classicia.