Liigat

Odotettu päätös – kilpailu- ja kurinpitoryhmä hylkäsi Indiansin vastalauseen koskien kiistanalaista maalitilannetta

25.10.
2022
Liigat

Kuva: F-liiga

F-liigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä hylkäsi Westend Indiansin tekemän vastalauseen sunnuntain Indians-Jymy-otteluun liittyen.

Indiansin vastalause koski ottelun viimeisellä minuutilla syntynyttä 7-7-tasoitusmaalia. Ottelun erotuomarit eivät maalia kuitenkaan nähneet ja Jymy voitti pelin maalein 7-6. Erityisesti Indians protestoi sitä, että tilanne katsottiin videolta pelissä, eikä sitä silti nähty maalina.

Indiansin mukaan ottelu olisi pitänyt uusia suuren tuomarivirheen vuoksi. Päätöksen mukaan Jymyn 7-6-vierasvoitto ei kuitenkaan muuttunut miksikään.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmä linjasi päätöksessään, että sen arvoiminen käykö pallo maalissa vai ei, kuuluu ottelun erotuomareiden tehtäviin, eikä muutostenhakuelimien. Vastalauseasian osapuolilla on sääntöjen mukaan mahdollisuus hakea päätökseen muutosta Salibandyliiton valituslautakunnalta.

Kurinpitopäätökseen

Tilanne videolla

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen