Viime viikolla rikottiin komeita merkkipaaluja – Lammiselle 400 peliä täyteen, Manninen rikkoi 500 pisteen rajan

Janne Lammisen saavutus huomioitiin viime viikolla. Kuva: Esa Takalo

Janne Lammisen saavutus huomioitiin viime viikolla. Kuva: Esa Takalo

Miesten F-liigassa rikottiin viime viikolla ainakin kolme komeaa merkkipaalua.

Classic-puolustaja Janne Lammisesta tuli viime viikolla liigahistorian 12. pelaaja, joka sai liigassa täyteen yli 400 runkosarjan ottelua. Lamminen on pelannut liigassa 401 runkosarjan peliä (139+176) ja 123 pudotuspeliottelua (35+43) Gunnersissa, Kooveessa ja Classicissa.

Aktiivipelaajista Lamminen on kerännyt 4. eniten runkosarjan pelejä Henri Johansson, Ville Kuuselan ja Sami Kosken jälkeen. Lamminen on kaksinkertainen maailmanmestari ja on voittanut liigassa kuuden mestaruuden lisäksi SM-hopeaa ja SM-pronssia.

Happee-hyökkääjä Jami Manninen rikkoi 500 runkosarjan pisteen rajan viikonloppuna. Manninen on pelannut liigassa 274 peliä tehoin 312+190=502 ja on liigan runkosarjan kaikkien aikojen pistepörssin sijalla 17 ja aktiivipelaajista sijalla 7. Pudotuspelit huomioiden Manninen on pelannut Happeessa ja Classicissa 343 liigapeliä (362+216).

Oilers-puolustaja Ilari Talvitiestä tuli viime viikolla kaikkien aikojen kokenein liigapelaaja seurassa. Talvitie ohitti Oscar Hännisen Classic-pelissä ja on nyt edustanut espoolaisjoukkuetta kaikkiaan 328 runkosarjan pelin verran (162+100). Pudotuspelejä on kertynyt uralla kaikkiaan 92 (34+21).