Liigat

Loukkaantuminen pitää Jymyn hyökkääjän pidempään sivussa – kokenut Joona Kukko korvaajaksi ottelukohtaisella sopimuksella

30.11.
2022
Liigat

Kukko pelasi Jymyssä vuosina 2019-21. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Pari vuotta sitten Jymyn kanssa liiganousun tehnyt Joona Kukko palaa takaisin joukkueen riveihin ottelukohtaisella sopimuksella.

Kukko saapuu korvaamaan Eemeli Karjanlahtea, jonka loukkaantuminen vaatikin leikkaushoitoa, ja kuntoutuksessa menee vielä useampi kuukausi.

Kukko, 34, pelasi Jymyssä viimeksi kaudella 2020-21, jolloin hän iski liigassa 25 runkosarjaottelussa tehot 8+10=18. Urallaan pääosin Divaria pelannut sentteri on kerännyt vyölleen Woodcuttersin, SB Vaasan, SPV:n sekä Jymyn riveissä kaikkiaan 277 pääsarjaottelua, ja tehopisteitä on kertynyt 151+207=358.

Kukon ensimmäinen esiintyminen liigatasolla nähtiin kaudella 2016-17 SPV-paidassa. Hyökkääjä tehtaili tuolloin runkosarja ja pudotuspelit mukaan luettuina 21 pistettä 40 otteluun, ja seinäjokelaisten kausi päättyi keväällä pronssimitaleihin.

– Fiilikset on hyvällä tavalla erilaiset mitä on aiemmin kokenut. Nyt kun on puolisentoista kautta ehtinyt olla sivussa kovista peleistä niin osaa varmasti aiempaa paremmin nauttia kaikesta mitä pääsee tämän hienon ryhmän kanssa yhdessä kokemaan, Kukko sanoitti Jymyn uutisessa.

– Ottelukalenterihan näyttää siltä, että edessä on lähiviikkoina paljon pelejä ja nimenomaan monia päävastustajia vastaan, joten nyt lähdetään joukkueena kartuttamaan pistelaaria mistään tinkimättä.

14 ottelun jälkeen Jymy on sarjataulukossa kahdeksantena 16 pisteellä. Seuraavassa ottelussa joukkue kohtaa lauantaina 3.12. kotihallissaan LASBin.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on journalismin opiskelija ja Pääkallon toimittaja.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.