Nokian Uutiset: KrP:n uuden kotiareenan rakentaminen alkaa loppuvuodesta – valmistuminen viivästyy alkuperäisestä aikataulusta vuodella

KrP jatkaa Raholan liikuntakeskuksessa vielä ainakin tulevan kauden. Kuva: Esa Takalo

KrP jatkaa Raholan liikuntakeskuksessa vielä ainakin tulevan kauden. Kuva: Esa Takalo

Nokian uuden palloiluhallin rakentaminen alkaa loppuvuodesta 2022 sen jälkeen, kun hankintapäätös on tullut lainvoimaiseksi. Nokian Uutiset kertoi aiheesta lokakuun lopulla.

Hankkeen urakoitsijaksi valittiin viime viikolla kaupunginhallituksen kokouksessa Aki Hyrkönen Oy, jonka noin 17 miljoonan euron kokonaistarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin. Kaikkiaan tarjouksia tuli neljä.

Nokian kaupungin talousjohtaja Mikko Koskela kommentoi artikkelissa elokuussa käynnistetyn uuden kilpailutuksen tulosta.

– Hankkeelle tarvitaan edelleen lisämäärärahaa, mutta huomattavasti vähemmän kuin keskeytetty hankintamenettely olisi edellyttänyt.

Koskelan mukaan urakan hankintamenettely jouduttiin keskeyttämään keväällä, koska tarjousten hintataso ylitti merkittävästi varatun määrärahan.

Uutisen mukaan kaupunginvaltuusto on alun perin myöntänyt uudelle hallille 15 miljoonan määrärahan, jonka lisäksi kaupunki on saamassa hankkeella 750 000 euron valtionavustuksen. Lisämäärärahaesitystä käsitellään kokouksessa 14. marraskuuta.

Tällä hetkellä Raholan liikuntakeskuksessa kotiottelunsa pelaava F-liigajoukkue Nokian KrP pääsee uuden hallin myötä palaamaan kotikaupunkiinsa, minkä lisäksi halli toimii kotikenttänä myös Korisliiga-joukkue BC Nokialle.

Artikkelissa kerrotaan, että palloiluhalli mahdollistaa koululiikunnan, usean lajin harrastamisen ja kilpailutoiminnan sekä yleisötapahtumat ja kulttuuritilaisuudet. Sekä kilpahalli että harjoitushalli tulee olemaan kolme kerrosta korkeita, ja suurempaan saliin rakennetaan esimerkiksi teleskooppikatsomot ja suuri videotaulu.

Alkuperäisen aikataulun mukaan hallin piti olla käytössä jo syksyllä 2023, mutta viivästymisen myötä se on tarkoitus ottaa käyttöön vuotta myöhemmin syksyllä 2024.