F-liigan osalta julkaistiin visio: ”Suomen seuratuin ja kaupallisesti menestyksekkäin naisten palloilusarja vuonna 2030”

F-liiga visioi naisten sarjasta Suomen arvokkainta palloilusarjaa vuoteen 2030 mennessä. Kuva: Esa Takalo

F-liiga visioi naisten sarjasta Suomen kaupallisesti menestyksekkäintä palloilusarjaa vuoteen 2030 mennessä. Kuva: Esa Takalo

F-liigan naisten sarja uudistuu kaudelle 2023-24 siten, että mukana on siitä lähtien 12 liigajoukkuetta 16 sijaan. Täten myös tasolohkot poistuvat.

Muutosten myötä naisten liigan yleistä profiilia pyritään nostamaan meneillään olevan vuosikymmenen aikana reippaasti. Selvitystyön ja viestintätoimisto Kaimanan tekemien pelaajahaastatteluiden perusteella naisten liigan yleisesti tunnustettavia haasteita ovat talous ja resurssit, pelaajat ja pelaajapolku, yleisö ja pelitapahtumat sekä mielikuva ja tunnettuus.

Äkkiseltään haasteita eli ongelmia tuntuu olevan aika paljon ja laajalla rintamalla, mutta:

– F-liigan naisten sarjan joukkueet osallistuivat lisäksi yhteiseen Unelma Workshoppin, jossa luotiin F-liigan naisten sarjalle oma visio, tavoite ja laajennettu F-liigan naisten sarjan bränditarina tukemaan kaupallisen arvon kasvua ja kiinnostavuuden lisäämistä. Kaimanan työn rinnalla kulki F-liiigan naisten sarjajärjestelmän kehittäminen, jonka pohjalta 2023-2024 naisten sarjaa pelataan 12 joukkueen lohkossa.

– Lisäksi yhteistyössä seurojen kanssa seurakehityksen toteuttama Säbäkipinä tukee pelaajamäärien kasvattamista tyttöpuolella. Tämän nähdään olevan kaiken muun työn ohella erittäin keskeisessä asemassa F-liigan naisten sarjan kilpailullisuuden kehittämisessä ja sitä kautta myös kaupallisen arvon kasvattamisessa, F-liigan hallituksen edustaja Arja Kilpeläinen kommentoi F-liigan tiedotteessa.

F-liigan vision mukaan tavoite on: F-liigan naisten sarja on Suomen seuratuin ja kaupallisesti menestyksekkäin naisten palloilusarja vuonna 2030.

Lisää kommentteja F-liigan jutussa