Kolmas erä teki eron – OLS kaatoi M-Teamin ja eteni Suomen Cupin finaaliin

OLS eteni Suomen Cupin finaaliin lauantaina. Kuva: Juha Hautakangas

OLS eteni Suomen Cupin finaaliin lauantaina. Kuva: Juha Hautakangas

F-liigan OLS ja M-Team mittelivät lauantaina Suomen Cupin finaalipaikasta Hämeenlinnassa. OLS voitti pelin maalein 7-4 ja eteni Suomen Cupin finaaliin.

OLS aloitti pelin maalinteon, kun Anssi Välitalo osui ajassa 2.11 laukauksella, joka upposi helpohkosti verkkoon. OLS vei peliä varsinkin aluksi, mutta myös M-Team pääsi peliin mukaan. M-Teamin tasoitus syntyi Aki Mäkisen mainiosta alustuksesta ajassa 14.36. Puolustaja pelasi pallon Joona Hokkaselle, joka tälläsi pallon verkkoon maalivahdin maskin kautta.

Hokkanen iski ottelun toisen maalinsa pari minuuttia myöhemmin Mikko Leväsen syötöstä. Johto kesti kuitenkin vain 34 sekuntia. Mika Hirsikorpi pääsi viimeistelemään tasoituksen laadukkaan syöttöketjun jälkeen maalin edustalta. Avauserä päättyi 2-2.

Kentältä paistoi tietynlainen malttamattomuus varsinkin pallollisessa pelissä. Varsinkin pelin edetessä M-Teamilla oli lopulta enemmän pallollista malttia, vaikka joukkue iskikin paikoin myös erinomaisesti nopeilla vastaiskuilla.

Toinen erä oli melkoista kimpoilua, mutta OLS oli hyökkäyspäässä vaarallisempi varsinkin Valte Karvosen johtaman kentällisen johdolla. Karvonen iskikin erän avausmaalin muutaman minuutin pelin jälkeen. M-Teamilta nähtiin myös kuitti, kun Hokkanen tasoitti pelin ottelun kolmannellaan. Taitava kiepautus oli mahdollisesti syöttö, mutta se livahti kauniisti OLS-verkkoon ajassa 26.14. Toisessa erässä ei nähty enempää maaleja, joten kolmoserään lähdettiin lukemissa 3-3.

OLS iski kolmannen kerran johtoon ajassa 43.54, kun Teemu Harle ajoi maalille siirretyn rangaistuksen aikana ja viimeisteli mustelmista välittämättä. OLS:n johto kesti alle viisi minuuttia ja kylmän suihkun tarjoili jälleen M-Teamin ykkönen. Tällä kertaa Roni Tuononen pysäytti Hokkasen kudin, mutta Eetu Sorvali oli paikalla ja viimeisteli hyökkäyksen.

Ennen pelimiesten kymppiä Harle hiipi toistamiseen maalintekoon. Kuvio oli pitkälti edeltävän kaltainen ja syötön tarjoili toistamiseen Joni-Arttu Sieppi. Sieppi jatkoi vahvoja otteitaan iskien OLS:n kuudennen ajassa 51.28. M-Teamin lopun ajan merkit olivat ilmassa 23 sekuntia myöhemmin, kun Olli-Matti Virrankari karkasi naulaamaan 7-4-osuman.

Lisää maaleja ei nähty ja loppupelin OLS pelasi kypsästi johtoaan varjellen.

OLS kohtaa Suomen Cupin finaalissa Classicin sunnuntaina klo 17.