Sokka irtosi Raumalta Turkuun loppukauden ajaksi – ”NHL-termein kutsu tuli yläkertaan”

Miikka Sokka pelasi kauden avauspelinsä sunnuntaina. Kuva: Anssi Koskinen

Miikka Sokka pelasi kauden avauspelinsä sunnuntaina. Kuva: Anssi Koskinen

TPS kertoi sunnuntaina hankkineensa Miikka Sokan, 30, riveihinsä loppukauden ajaksi.

TPS-kasvatti siirtyy Turkuun Divarin Rauman SalBan kansssa tehdyn farmisopimuksen ansiosta. Sokka pelasi jo sunnuntaina TPS:n paidassa puolustajana, kun joukkue voitti OLS:n rankkarikisan jälkeen maalein 4-3. Sokka syötti TPS:n tasoitusmaalin. Selkeäksi vahvuudeksi voidaankin lukea se, että Sokka pystyy pelaamaan sekä puolustajana että hyökkääjänä.

– NHL-termein kutsu tuli yläkertaan. TPS:n tähtäin on pitkällä keväässä ja tämän tavoitteen saavuttamiseksi käännettiin vielä muutama kivi ja haluttiin rosteriin syvyyttä. Luonnollisesti iso, mutta sitäkin hienompi haaste henkilökohtaisella tasolla. Ylpeydellä saa kantaa taas pitkän tauon jälkeen kasvattajaseuran logoa rinnassa, taitava peluri kommentoi TPS:n uutisessa.

Sokka on pelannut kaikkiaan kuusi liigakautta TPS:ssa ja SalBassa, jonka myötä liigakokemusta on 126 ottelun verran (63+52). Sokka on kunnostautunut myös Divarissa, jossa hän on pelannut 130 peliä (51+108) SalBan ja FBC Turun riveissä. Jälkimmäisen kanssa hän nousi liigaan viime kauden päätteeksi, mutta suuntasi Raumalle pelaamaan.

Farmisopimuksen myötä Severi Rautio, Joonas Ekuri, Aatu Koivisto, Eetu Lehtonen, Daniel Kortetmäki ja Maleeq Abudu ovat SalBan käytettävissä loppukauden ajan. Pelaajat saavat kuitenkin edustaa TPS:n juniorijoukkueita.