Liigat

Syöttökone – Sami Koski nousi viikonloppuna runkosarjan pistepörssin kaikkien aikojen kakkoseksi

31.01.
2023
Liigat

Sami Koski (oik.) saalistaa edelleen pisteitä ja vastustajia. Kuva: Juhani Järvenpää

SPV-ikoni Sami Koski, 37, syötti lauantaina TPS:aa vastaan ylivoimamaalin, ja sen ansiosta hän ohitti Mikko Kohosen runkosarjan kaikkien aikojen pistepörsissä. SPV voitti pelissä TPS:n maalein 6-5.

Koskella on takanaan 444 runkosarjan peliä SPV:ssä ja niissä hän on iskenyt tehot 354+523=877. Kosken edellä on enää KrP:n Henri Johansson, jonka runkosarjan pistesaldo 650+480=1130 on täysin omalla tasollaan. Koski on kaikkien aikojen syöttöpörssin ykkönen runkosarjassa, ja myös jos lasketaan runkosarja sekä pudotuspelit yhteen.

Kun lasketaan sekä runkosarjan että pudotuspelien yhteispisteet on Koski kolmosena kaikkien aikojen listalla tehoin 429+616=1045, mutta hän on kuitenkin enää vain kuuden pisteen päässä Kohosesta, joka on lopettanut peliuransa. Koski siis ohittanee Kohosen tälläkin saralla vielä kauden mittaan.

Johanssonin saldoon (736+558=1294) samanikäinen Koski ei taida yltää enää urallaan, sillä molemmat pelaavat edelleen. Koski on naulannut tällä kaudella 24 peliin tehot 6+24. Johanssonin saldo on kuitenkin 20 otteluun 19+16.

Yli tuhat pistettä runkosarjassa ja pudotuspeleissä ovat tehneet toistaiseksi vain Johansson, Kohonen ja Koski, joka kertoo omaa kieltään saavutuksen kovuudesta. Aktiivipelaajista seuraavaksi lähimpänä rajapyykkiä on Classicin Sami Johansson, joka on naulannut tehot 525+253=778 runkosarjassa ja pudotuspeleissä.

Kooste:

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen