Toriseva nollasi OLS:n cupin finaalissa – Classicille pokaali murskaavin numeroin

Ei tästäkään! Classic-vahti Lassi Toriseva sai torjuttua Joni-Arttu Siepin yrityksen ensimmäisessä erässä, ja hetkeä myöhemmin kolahti toisessa päässä. Kuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic on tuore salibandyn miesten Suomen cupin mestari yksipuolisen finaalinäytöksen jälkeen. Classic kukisti Oulun Luistinseuran maalein 9-0 Hämeenlinnassa.

OLS ei kyennyt seurahistoriansa ensimmäisessä cup-finaalissa haastamaan tamperelaisia ja jäi tylysti nollille. Lassi Toriseva piti Classicin maalin puhtaana 11 torjunnalla.

Mestaruuspytty on Classicille ensimmäinen Juha Kivilehdon päävalmentaja-aikana. Täksi kaudeksi Classicin puikkoihin tulleen Kivilehdon alaisuudessa Classic oli hävinnyt finaalit ennen kautta pelatussa Super Cupissa sekä parin viikon takaisessa Champions Cupissa, mutta nyt tuli täytettä seuran palkintokaappiin.

Miesten cup-mestaruus oli Classicille historian seitsemäs. Cupin voitto tietää myös sitä, että Classic lunasti Suomen toisen maapaikan ensi vuoden Champions Cupiin.

Ottelu sai Classicin kannalta parhaan mahdollisen alun, kun ensimmäinen kuti painui verkkoon. Pelikello oli ehtinyt raksuttaa vasta 45 sekuntia, kun Eemeli Salin pyöräytti OLS-kapteeni Olli Kinnusen vipuun ja laukoi hänen ohitseen pallon verkkoon.

Kolmannella peliminuutilla Nico Salo otti hyökkäyspäässä mailaanlyöntijäähyn, ja OLS:n ylivoiman lopulla Eetu Ijäs kilautti tolppaan.

Joni-Arttu Sieppi pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus lirui Classic-maalivahti Lassi Torisevan varusteiden kautta niukasti takatolpan ohi. Seuraavasta hyökkäyksestä kolahti OLS:n päädyssä, kun Konsta Tykkyläinen tykitti vasemmalta laidalta Classicin 2-0-johtoon. Maali syntyi melko lailla samasta paikasta kuin Salinin avausosuma.

Tämän jälkeen OLS pääsi ensimmäisessä erässä vielä toistamiseen ylivoimalle Eetu Sikkisen oululaisten vaihtoaition edessä tulleen kontaktin myötä, mutta maalihanat jäivät avaamatta.

Classic lisäsi johtoaan heti toisen erän alussa ajassa 22.23, kun Oskari Heikkilän poikittaissyöttö tavoitti Matias Vaajalan.

Neljäs tamperelaisten maali kävi kahteen kertaan hyvin lähellä ennen toisen erän puolivälin täyttymistä: Ville Hietarannan laukaus kilahti ylärimaan ja Heikkilän tolppaan.

Lopulta pallo päätyi jälleen verkkoonkin asti kellon näyttäessä 31.34, kun Roni Tuononen torjui Eetu Sikkisen laukauksen eteensä ja Salin sipaisi irtopallon aivan maalin edestä yläkulmaan: 4-0.

Toisen erän viimeinen viisiminuuttinen oli mielenkiintoinen. Salin sai ensin neljä minuuttia jäähyjä, kun löi ensin mailaan ja sitten vielä siirretyn rangaistuksen aikana rikkoi fyysisesti OLS-kapteeni Kinnusta.

Oululaiset eivät kuitenkaan saaneet pallon kuin kertaalleen putoamaan maaliviivalle, ei siitä yli, ja vastaavasti Classicille avautui alivoimalla muutama erinomainen maalipaikka.

OLS:n pitkä ylivoima päättyi lopulta Lauri Tiiran ottamaan jäähyyn, ja Classic näytti tylysti erikoistilanteita tuhlailleelle OLS:lle: tamperelaiset ehtivät olla yv:lla vain 17 sekuntia, kun Albert Koskinen upotti pallon maaliin.

Myös Classicin ottelun toinen ylivoima tuotti tulosta kolmannessa erässä, kun Joni-Arttu Sieppi komennettiin jäähylle. Sami Johanssonin laukaus painui verkkoon maalivahti Tuonosen kautta ja numeroiksi kirjattiin jo 6-0 ajassa 46.51.

Lisää tuli reilut kuusi minuuttia myöhemmin, kun Nico Salo löysi nappisyötöllään Janne Lammisen maalin edestä. Classicin kahdeksannen osuman merkiksi kellot pysähtyivät numerosarjaan 53.52, kun Oskari Heikkilä upotti tarkan laukauksen sisään.

Classicin sataprosenttinen ylivoima sai ottelussa jatkoa Mika Hirsikorven jäähyn aikana, kun Sami Johansson ja Eemeli Salin namuttelivat poikittaissyötöillä. Salin pääsi laituriparinsa syötöstä iskemään käytännössä tyhjiin hattutemppunsa täyteen ajassa 55.41.

9-0 jäivät loppunumeroiksi. Kaksinumeroisia Classic ei iskenyt taululle, vaikka sai vielä yhden ylivoimamahdollisuuden Olli Kinnusen rangaistuksen aikana.