Huhumaa: Korsmanin ensi kauden osoite auki – kiinnostusta Ruotsissa ja Suomessa

Jyri Korsman on vaihtamassa maisemaa Pääkallon tietojen mukaan. Kuva: IFF

Jyri Korsman on vaihtamassa maisemaa Pääkallon tietojen mukaan. Kuva: IFF

Pääkallon Huhumaa-artikkelissa avataan tällä kertaa valmentajahuhua.

Suomalainen huippuvalmentaja Jyri Korsman on Pääkallon tietojen perusteella vaihtamassa maisemaa kauden jälkeen oltuaan viisi kautta Floorball Könitzin pääkäskijä. Tulevan kauden osoite on tiettävästi auki vielä toistaiseksi.

Mielenkiintoisena mahdollisena osoitteena voi pitää Ruotsin liigan Växjöä. Korsmanin nimi nousi esille paikallisen Smålandspostenin artikkelissa jo viime viikolla. Tuolloin seuran edustaja kommentoi, että se ei ole ollut yhteydessä Korsmaniin. Pääkallon Ruotsi-lähteiden mukaan Växjö-huhulle on kieltävästä kommentista huolimatta pohjaa.

Korsman olisi kiinnostava nimi myös Suomessa, mutta vapaita huippuvakansseja ei ole juurikaan tällä hetkellä. Useista eri lähteistä on kerrottu, että Esport Oilers on ollut kontaktissa Korsmanin kanssa. Pesti olisi kuitenkin Aleksi Lammin kakkosvalmentajan paikka, ja se ei vaikuta todennäköiseltä vaihtoehdolta.

Mitään varmaa Korsmanin tulevasta osoitteesta ei ole. Yhtenä vaihtoehtona on tietysti se, että ura jatkuu Sveitsissä jossain muussa seurassa. Korsmanilla on hyvä maine valmentajana ja hän on voittanut Sveitsin mestaruuden 2021 Könitzin kanssa.

Yksi seikka Korsmanin kohdalla on myös maajoukkuevalmennus. Yleisesti ottaen Korsmania pidettiin yhtenä ehdokkaana myös Suomen miesten maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi, mutta Suomen maajoukkueen valmennuksessa hän ei ole mukana tulevalla periodilla. Spekulatiivinen, mutta täysin mahdollinen skenaario on, että Korsman hyppää vanhan nuorten maajoukkueen aisaparinsa Heikki Luukkosen valmennustiimiin Latvian mukaan.

Aiemmat kauden 2022-23 Huhumaa-jutut:
Huhumaa: KrP hakee uutta maalivahtia vielä kauden käynnistyttyä – huhuissa pyörii useita nimiä
Huhumaa: KrP:n maalivahtitilanteeseen selkeyttä – Tuomala tekee paluuta pikku hiljaa
Huhumaa: Kova oikea kaista – myös Kailiala suuntaamassa Zugiin
Huhumaa: Oilers menettämässä Kaltiaisen Sveitsiin – paikkaaja liigan eliittiä