Kaleva: Lämsä korvaa Naumasen OLS:n päävalmentajana – ”Toki hän oli aluksi pettynyt”

Jani Lämsä ohjeisti OLS:n pelaajia tammikuussa 2018 ollessaan liigajoukkueen apuvalmentaja. Arkistokuva: Esa Takalo

Jani Lämsä ohjeisti OLS:n pelaajia tammikuussa 2018 ollessaan liigajoukkueen apuvalmentaja. Arkistokuva: Esa Takalo

Oulussa ilmestyvä sanomalehti Kaleva uutisoi, että Jani Lämsä on valittu OLS:n F-liigajoukkueen ensi kauden päävalmentajaksi.

Nykyisellä päävalmentajalla Harri Naumasella oli ensi kaudesta optio, jota seura ei kuitenkaan lunasta. Näin ollen Naumasen urakka OLS:n peräsimessä jää kolmeen kauteen.

37-vuotias Lämsä sanoo Kalevalle liigajoukkueen päävalmentajuuden pyörineen mielessä muutaman vuoden ja olevan uralla luonnollinen siirtymä.

Lämsä on työskennellyt pitkään oululaisseuran juniorijoukkueissa ja toimii myös seuran valmennuspäällikkönä. Hänellä on aiempaa kokemusta myös liigajoukkueen valmennusryhmästä. Tällä kaudella hän vastaa P22-poikien SM-sarjajoukkueen valmennuksesta.

– Edustuksella ja P22-joukkueella on paljon yhteisiä pelaajia, ja olemme porisseet Harrin kanssa hyvässä hengessä, vaikka toki hän oli aluksi pettynyt, Lämsä kertoo Kalevalle.

Naumasen johdolla OLS selvisi viime kaudella liigan pudotuspeleihin kuuden vuoden tauon jälkeen. Myös tällä kaudella playoff-paikka näyttäisi olevan tulossa. OLS selvisi myös seurahistoriansa ensimmäisen kerran Suomen cupin finaaliin.

Lämsä haluaa ottaa joukkueen kanssa vielä seuraavan askeleen.

- Pyrimme siihen, että seuraavina vuosina meillä on realistinen sauma pelata pudotuspelien avauskierroksella ottelusarjan voitosta. Niin, ettei siihen vaadita tuhkimotarinaa, Lämsä visioi Kalevalle.

– Haluan, että OLS:n pelissä näkyvät intensiivisyys, tunne ja myös tietynlainen veemäisyys.

Lämsällä on takanaan myös pelaajaura OLS:ssa. Hän edusti oululaisia edustustasolla kaudet 2008-16, joista yhteensä kolme meni Divarin puolella. Liigassa hänelle kertyi yhteensä reilut sata peliä.