Kaleva: Lauri Tiiran liigaura päättyy keväällä – ”Painamme salibandy-OLS:ssa reissuja vähän eri tavalla kuin Kärpät”

Lauri Tiiran liigaura on päättymässä ajankäytöllisten haasteiden ja kuormituksen vuoksi. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Lauri Tiiran (oik.) liigaura on päättymässä ajankäytöllisten haasteiden ja kuormituksen vuoksi. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Kaleva kirjoitti viikonloppuna OLS-puolustaja Lauri Tiirasta, 27, joka monen muun F-liigapelaajan ohella joutuu sovittamaan haasteellisen työelämän ja liigapelaamisen.

Tiira myy työkseen tiiliä ja tulisijoja, jonka myötä hän reissaa työssään jopa noin 35 000 kilometriä vuodessa. Tämä siis sen päälle, että hän pelaa F-liigan pohjoisimman joukkueen riveissä, jolla piisaa kiitettävät määrät bussimatkustamista tällä hetkellä.

– Se kertoo resurssien eron, jos jollakin tulee vähän paha mieli yksittäisestä bussimatkasta. Me painamme salibandy-OLS:ssa reissuja vähän eri tavalla kuin Kärpät, Tiira kommentoi jutussa Lauri Marjamäen lausuntoja, joiden mukaan Kärppien heikko esitys johtui yksittäisestä bussimatkasta.

Tiira kertoi jutussa lentävänsä joskus valmiiksi vieraspaikkakunnille ennakkoon saadakseen paremmin lepoa. Amatööripelaajana Tiira maksaa lentonsa itse.

– Kaikkiaan on haasteellinen yhtälö pitää salibandyn pelaaminen tässä mukana – varsinkin, kun pelejä on liigassa aiempaa enemmän. Juuri katsoin, että nyt oli 20. peräkkäinen päivä, että olen ollut vähintään kahdeksan tuntia töissä tai että on ollut salibandypeli.

Tiira viittasi kommentillaan myös siihen, että liigan ottelumäärä kasvoi tällä kaudella 26 pelistä seitsemällä ottelulla. Se on monelle amatööripelaajalle haaste.

Tiira on tehnyt päätelmänsä haasteista suhteessa nykyiseen elämäntilanteeseen.

–  Olen. Itse asiassa olen ilmoittanut seuralle, että pelini päättyvät tähän kauteen, Tiira kertoi lehdelle.

Tiira on pelannut koko liigauransa OLS:ssa. Pelejä on kertynyt kaikkiaan 190 kaudesta 2014-15 alkaen. Puolustavana puolustajana tunnettu Tiira ei ole ehkä kerännyt suuria määrä pisteitä (17+26), mutta hänet tiedetään paremmin esimerkiksi peittopelistään, missä hän on sarjan parhaimmistoa. OLS:n kokeneista pelaajista myös Joni-Arttu Siepin ura on päättymässä kauden jälkeen.