Classicin jatkoajalla upottanut Suomela: ”Pieni onnenpomppu oli”

Antti Suomela nousi Oilersin sankariksi. Kuva: Juhani Järvenpää

Antti Suomela nousi Oilersin sankariksi. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers lähetti Tampereen Classicin aikaiselle kesälomalle keskiviikon puolivälieräpelissä. 1004 katsojaa näki, kun hallitseva mestari kaatui jatkoajalla maalein 8-7.

Classic voitti mestaruudet vuosina 2016-22 ja on tänä aikana kaatanut juuri Oilersin puhtaalla pelillä jokaisessa pudotuspelisarjassa ja kahdesti voittanut finaaleissakin.

Nyt sarja meni 4-0 Oilersille, ja ratkaisumaali syntyi Classicin pitkän painostuksen jälkeen klassisella pomppumaalilla. Puolustaja Antti Suomela suoraan sanoen heitti pallon maalille, ja sieltä se meni lopulta sisään onnekkaasti ajassa 64.30.

– Pieni onnenpomppu oli. En tiedä miten se meni sinne, mutta onneks meni, kuvaili Suomela.

Pelin kuva oli sekava, vaikka Classic peliä vei pallollisesti melko paljonkin. Oilers kuitenkin puolusti mallikkaasti, ja seitsemästä takaiskusta huolimatta Joonas Kaltiainen pelasi hyvän ottelun.

– Kyllä Classic pyöritteli hyvin ja prässäsikin hyvin. Aika paljon tuli meille virheitä tässä pelissä. Hyvin kestettiin ja saatiin tehtyä itse aika hyvin maaleja. Classicin hallintaa oli aika lailla. Siltä se ainakin tuntui.

Aiemmissa peleissä Oilersin kaikki 20 maalia oli tehnyt ykkösviisikon miehistö, johon Suomela (+14 ja 2+1 neljään peliin) kuuluu. Nyt maalit jakautuivat tasaisemmin.

– Kyllä muut on luoneet koko ajan paikkoja, mutta eivät ole vain saaneet maaleja. Onneks tähän viimeiseen peliin heräili maalinteko muillakin.

Oilersin kokoonpano on elänyt rankasti puolivälierissä. Keskiviikkona puuttui Aaro Astala, joka oli latonut kolmeen ensimmäiseen peliin tehot 7+7. Justus Kainulainen jatkoi kuitenkin hyvää lentoaan ja naulasi jälleen hattutempun.

– Hyvin ollaan pärjätty. Ihan sama kuka puuttuu, niin paikkaajat on tosi hyviä. Meillä on tosi yhtenäinen jengi ja kaikki on päässeet omalle tasolleen. Se on ollut tärkeä asia, Suomela selvensi poissaolojen merkitystä.

Oilersia on kehuttu pudotuspeleissä puolustuspelistään. Vaikka se ei keskiviikkona ihan priimaa ollut, niin läpi sarjan espoolaiset olivat siinä tamperelaisia selkeästi edellä.

– Vaikea sanoa isommin mistä se johtuu, mutta tosi hyvällä asenteella ollaan pelattu. Kaikki haluaa puolustaa ja buustataan penkiltä koko ajan. Tosi hyvällä asenteella vedettiin runkosarjan viimeiset pelit ja pudotuspelit nyt varsinkin.

Oilersin lisäksi Nokian KrP varmisti paikkansa välierissä keskiviikkona. Happee johtaa omaa sarjaa SPV:tä vastaan 3-0 ja TPS Indiansia vastaan 3-1. Jos Happee ja TPS pitävät johtonsa, nähdään välierissä nähdään viime kevään toisintona Nokian KrP-Oilers -sarja. Tuolloin KrP eteni finaaleihin voitoin 4-2.

– Viime vuodesta on jäänyt hampaankoloon. Pitää näyttää mihin meistä on tällä kertaa.

Millä opeilla KrP kaatuu?

– Maltetaan puolustaa ja kääntää ja pitää palloa oikeissa paikoissa. Kyllä se sillä hoituu.