EräViikingit valitsi Hawksin – liigakarsinnoissa nähdään kiinnostava Helsingin sisäinen vääntö

EräViikingit kohtaa liigakarsinnassa Hawksin. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit kohtaa liigakarsinnassa Hawksin. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten F-liigan karsintojen otteluparit valittiin sunnuntaina.

Ensimmäisenä valitsemaan päässyt liigan 11. EräViikingit otti vastaansa helsinkiläisen Hawksin (Divarin 5.). Hawks on pyrkinyt haastamaan EräViikinkien asemaa alueen ykkösseurana viime vuosina, joten sarjaan saataneen sitäkin kautta mukavaa lisäjännitettä.

Divarin runkosarjan voittaja helsinkiläinen M-Team otti omaksi vastustajakseen Divarin runkosarjan kolmosen eli Rauman SalBan. FBC Turku (liigan 12.) sen sijaan valitsi Porin Karhut (Divarin 6.) vastustajakseen. Neljänneksi pariksi jäi LNM:n (Divarin 2.) ja SaiPan (Divarin 4.) välinen sarja.

Ottelusarjat pelataan paras viidestä järjestelmällä. Karsintojen toisella kierrokselle jatkavat ensimmäisen kierroksen voittajat. Toisen kierroksen otteluparit määräytyvät yllä olevan rankingin perustella siten, että vastakkain ovat rankingin parhaiten menestynein joukkue ja huonoiten menestynyt joukkue, sekä runkosarjassa toiseksi parhaiten menestynyt ja toiseksi huonoiten menestynyt joukkue.

2. kierroksen otteluparien voittajat pelaavat F-liigassa kaudella 2023-24. Kaikki F-liigakarsintojen pelit näkyvät Ruudusta.

Parit:

EräViikingit-Hawks
M-Team-SalBa
FBC Turku-Karhut
LNM-SaiPa