F-liigan tehotykki torjui ulkomaiden houkuttelut – ”Tavoite ja päämäärä tälle vuodelle on edustaa Suomea MM-kisoissa”

Naisten F-liigan ensi kaudenkin pistepörssin voitto taisi ratketa tämän jatkosopimusuutisen myötä. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten F-liigan ensi kaudenkin pistepörssin voitto taisi ratketa tämän jatkosopimusuutisen myötä. Kuva: Anssi Koskinen

Tällä kaudella F-liigan runkosarjassa sekä piste-, maali- että syöttöporssin voittanut Milla Nordlund jatkaa TPS:ssa, seura kertoo verkkosivuillaan.

TPS:n mukaan Nordlundin perässä oli useampi ulkomaalainen seura, mutta hyökkääjä torjui kosiskelut Suomen rajojen ulkopuolelta ja pysyy Turussa.

– Haluan totta kai kehittyä pelaajana edelleen ja koen täällä sekä valmennuksen että joukkueen auttavan minua siinä tavoitteessa. Selkeä tavoite ja päämäärä tälle vuodelle on edustaa Suomea MM-kisoissa Singaporessa, Nordlund linjaa TPS:n uutisessa.

– Koen, että tutussa ja turvallisessa ympäristössä pelaaminen ja laadukas treeniarki on tällä hetkellä se paketti, mistä saan parhaat mahdolliset edellytykset MM-kisapaikan tavoitteluun. Koulusta pyörähti viimeinen vuosi käyntiin ja täällä arjen saa rullaamaan niin, että pystyn tekemään kaiken mahdollisen tavoitteiden eteen niin urheilun, kuin koulunkin puolella, hän jatkaa.

Nordlund nettosi tämän kauden F-liigassa runkosarjan 21 ottelussa 39 maalia ja syötti 20. Myös viime kaudella hän rikkoi runkosarjassa puolen sadan pisteen rajapyykin (53). Viime keväänä mestaruusjuhliin päättyneissä pudotuspeleissä Nordlund iski 14 ottelussa tehot 13+10.

Vuonna 1997 syntynyt Nordlund on pelannut kertaalleen ulkomailla: kausi 2018-19 vierähti Ruotsin liigassa Endre IF:ssä. Nordlund oli mukana jo alkuvuoden MM-karsintaturnauksessa Suomen joukkueessa.

Hän kertoi vajaat puolitoista vuotta sitten avoimesti masennuksestaan ja jalkavaivoistaan ja niistä toipumisesta.

– Haluaisin päästä pelaamaan vielä MM-kisoihin, mutta myös Ruotsiin olisi kiva vielä joskus palata, jos siihen avautuu mahdollisuus, hän totesi tuolloin marraskuussa 2021.