KrP 9-6-voittoon maalijuhlissa – Rasmus Kainulainen sai punaisen kortin kauden toisessa vaihdossaan

Nico Jonaeson oli vahvalla pelipäällä Raholassa. Kuva: Ari Arola

Nico Jonaeson oli vahvalla pelipäällä Raholassa. Kuva: Ari Arola

Nokian KrP ja Esport Oilers aloittivat välieräsarjansa perjantaina Tampereen Raholassa. KrP pelasi vahvan ottelun ja vei voiton lukemin 9-6.

KrP tuli otteluun vahvasti ja hallitsi tapahtumia avauserässä. Avausmaali syntyi Valtteri Viitakosken lavasta jo parin minuutin pelin jälkeen, kun Olli Arkkila löysi laiturin siivestä. Alle kuusi minuuttia myöhemmin KrP iski Morics Kruminsin laukoi viivasta kulmavaparin seurauksena KrP:n 2-0-johtoon.

Erän puolivälissä KrP leipoi erittäin hienon maalin. Puolustus pelasi upealla maltilla Oilersin löysän prässipelin solmuun, ja Jere Mattila iski lopulta takatolpilta kotijoukkueen kolmannen. Erän lopussa KrP:n hyvä ote hiukan löystyi ja Matias Veikkola kavensi päätösminuutilla kulmavaparista. KrP hallitsi tapahtumia ja palloa erittäin vahvasti, ja loi enemmän paikkoja. Vain kahden maalin ero oli lopulta vieraita imarteleva.

Toinen erä olikin sitten erittäin tapahtumarikas kokonaisuus, vaikka maaleja saatiin odotellayli kahdeksan minuuttia. Justus Kainulainen kavensi tilanteeksi 3-2 napattuaan irtopallon ja lauottuaan tarkasti yläkulmaan. Erän puolivälissä KrP pääsi ylivoimalle ja Mikko Laakso naulasi 4-2-osuman. Tästä meni vain 17 sekuntia, kun nopeassa vastaikusta Juuso Ahola löysi Henri Johanssonin ja tilanne oli jo 5-2.

Pari minuuttia myöhemmin oli taas Oilersin ylivoiman aika. Justus Kainulaisen tiukka kuti toi Oilersin jälleen kahden maalin päähän. Viitisen minuuttia ennen erätaukoa nähtiin ottelun puhuttavin tilanne.

Pitkään loukkaantuneena ollut ja vasta kauden toista vaihtoaan pelannut Oilersin Rasmus Kainulainen rynnisti Kruminsin päälle punaisen kortin arvoisesti. Alla olevalta videolta näkee, että tilanteessa ei ollut varsinaisesti mitään epäselvää.

KrP iski kertaalleen neljän minuutin ylivoimalla, kun Joona Rantala puttasi pallon maaliin riparista. Oilers kuitenkin selvitti pitkän alivoiman melko hyvin ja viimeisellä minuutilla se iski jälleen. KrP-puolustus liukasteli ja Heikki Iiskola maalasi takatolpilta lukemiksi 6-4. Toisessa erässä KrP oli kyllä edellä, mutta sen oma pelaaminen hajosi enemmän rikkinäisessä erässä Oilersin eduksi.

Kolmanteen erään KrP palasi hyvällä otteella. Johansson, Viitakoski ja Nico Jonaeson iskivät ensimmäisellä kympillä ja kotijoukkue johti 9-4. Varsinkin Viitakosken maali oli komea yksilösuoritus. Oilers pelasi viimeisen kympin ilman maalivahtia, ja sai paineen KrP-päätyyn. Veikkola ja hattutempun iskenyt Justus Kainulainen kavensivat viimeisillä minuuteilla.

Kokonaisuutena ottelu oli KrP:n näytöstä ja lukemat mairittelevat Oilersia. KrP hallitsi pallollista peliä, iski komeasti vastaan ja sai onnistumisia kaikille kolmelle kentällisellä. Oilers jäi pitkälti telineisiin, ja oli jälleen ykkösviisikon pelaajien tehojen varassa. Kentällisen pelaajat iskivät jälleen kaikki kuusi osumaa, ja ovat naulanneet viidessä pelissä jo 32 osumaa.

Ottelun hahmoja olivat kotijoukkueelta Nico Jonaeson (2+2), joka oli kamppailun paras ja Henri Johansson (2+2). Oilerista Justus Kainulaisen (3+0) lisäksi Aaro Astala keräsi kolme syöttöpistettä. KrP johtaa sarjaa 1-0 ja pelit jatkuvat sunnuntaina Espoossa. Finaalipaikka vaatii neljä voittoa.

Turussa pelattiin TPS-Happee välieräsarjan ensimmäinen peli. TPS iski avauserän ainoat maalit Miko Kailialan ja Mikko Hautaniemen lavoista. Toinen erä pelattiin maaleitta, vaikka Happeen Jami Manninen pääsi koettamaan rankkaria, jonka maalille vaihdettu Olli Kuisma pysäytti.

Päätöserässä Eppu Suhanto kavensi, mutta Peteris Treksen ja Ville Hirvisuon ™ osumat varmistivat turkulaisten 4-1-voiton. TPS johtaa siis 1-0 ja sarja jatkuu sunnuntaina Jyväskylässä.