KrP-EräViikingit -saaga ei ole vielä päätepysäkillä – helsinkiläisjoukkue on vienyt tapauksen liittohallituksen käsiteltäväksi

Kuvituskuva: salibandy.fi

Kuvituskuva: salibandy.fi

Pääkallo sai tiistaina tiedon siitä, että viime viikkoina paljon puhuttanut KrP-EräViikingit -ottelun edustusoikeuskiista ei ole todellisuudessa vielä loppuunkäsitelty.

Salibandyliitto julkaisi viime viikolla lausunnon, jonka perusteella KrP:lta ei voitu viedä pisteitä pääsarjojen sarjamääräysten perusteella, koska kontakti liittoon oli tapahtunut liian myöhään. KrP siis peluutti ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa, ja se on täysin kiistatonta. Nokialaisryhmä voitti pelin 12-3.

Sarjapaikastaan kynsin hampain taisteleva EräViikingit ei ole kuitenkaan luovuttanut, vaan se on vienyt Pääkallon tietojen mukaan asian Salibandyliiton liittohallituksen käsiteltäväksi. Joukkueilta odototetaan vastineita keskiviikkoon klo 16 mennessä, ja ratkaisu pyritään saamaan lähipäivinä valmiiksi.

Kaikkinensa ratkaisulla onkin erittäin kova kiire, sillä tällä hetkellä eletään runkosarjan viimeistä viikkoa miesten liigassa. Jos liittohallitus päätyisi antamaan pisteet EräViikingeille, olisi seuraukset mahdollisesti massiiviset suoran säilymisen kannalta.

Jos ErVi nousisi 24 pisteeseen, olisi sillä vielä päätöskierroksella mahdollisuus pudottaa LASB karsijan paikalle. LASB on nyt 27 pisteessä, ja ErVi tällä hetkellä kuuden pisteen päässä. Sattumoisin LASB ja ErVi kohtaavat päätöskierroksella.

LASBin karsiminen vaatisi myös Jymyn kolmen pisteen voittoa FBC Turusta. Ainakin Jymyn tilanteeseen päätös vaikuttaisi, sillä ErVi menisi Jymyn ohi taulukossa ennen päätöskierrosta kabinettipisteiden avulla. LASBin tilanne on heikoin tasatilanteessa, sillä joukkueella on vain neljä kolmen pisteen voittoa. Jymyllä on niitä nyt viisi ja ErVillä kuusi jos se saa kabinettipisteet.

KrP:n kannalta mahdollinen vaikutus on kimurantimpi. Jos se saa pitää edelleen kaikki kolme pistettä, on sillä mahdollisuudet runkosarjan voittoon. Se kuitenkin tarvitsee pisteitä myös tiistain ottelusta Oilersia vastaan. Pahimmillaan kolmen pisteen menettäminen voi johtaa siihen, että se valahtaa jopa viidenneksi.