OLS matkusti puolivälierien avauspeliin toimihenkilönään ainoastaan päävalmentaja – ”Pikkaisen enemmän pitää muistaa, että mitä ne huoltajat yleensä tekee”

OLS:n penkin takana on yleensä enemmän porukkaa kuin puolivälieräavauksessa. Harri Naumanen (kuvan keskellä) ei lähtenyt surkuttelemaan kohtaloaan. Kuva: Juhani Järvenpää

OLS:n penkin takana on yleensä enemmän porukkaa kuin puolivälieräavauksessa. Harri Naumanen (pelaajarivin takana kuvan keskellä) ei lähtenyt surkuttelemaan kohtaloaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Nokian KrP:n ja OLS:n välinen puolivälieräsarja käynnistyi keskiviikkona Tampereen Raholassa. Ennakkosuosikki KrP piti pintansa voittamalla ottelun 7-6.

Ottelun alla ja sen aikana ihmetytti OLS:n kokoonpano, eikä sen pelaajiston osalta. OLS:n ainoa kokoonpanoon merkitty toimihenkilö oli nimittäin päävalmentaja Harri Naumanen. Ja jos ei uskonut kokoonpanotietoja, niin asian saattoi todeta myös Ruudun livelähetyksestä.

Teillä oli toimihenkilöinä mukana puolivälieräavauksessa vain sinä. Mistä tässä oli kyse, Harri Naumanen?

– Ei siinä mitään sen kummempaa draamaa, että viime hetkillä tuli sairastumisia apuvalmentajalle ja huoltajalle. Sitten kun tämä oli pitkä arkivierasreissu, niin ei siihen saatu nopealla hälytyksellä oikein korvaajia, Naumanen selvitti puhelimitse Pääkallolle.

Mikä on yleensä varasuunnitelma, jos tällaisia tulee eteen?

– Yleensä varmasti löytyy helpommin jostain taustoilta tai kokoonpanon ulkopuolisista pelaajista tekijöitä noihin hommiin. Tällaiselle pitkälle arkireissulle se ei oikein onnistunut, että olisi saanut vapaaksi näin pitkän ajan.

– Ei ollut ihan ensimmäinen kerta, että sillain oli homma hallussa. Tiesin mikä tilanne on.

Naumanen suhtautuu asiaan melko kevyesti ja vastailee rennosti Oulun murteella. On tietysti selvää, että Oulusta Tampereelle lähtijöitä ei ole ihan jonoksi asti keskiviikkoisin, kun kotiinpaluun venyy myöhäiseen eli aikaiseen seuraavan päivän näkökulmasta.

Koko kuvio kuulostaa kuitenkin ulkopuolisen korvaan oudolta, sillä kyse on kuitenkin aikuisten liigatason urheilusta ja pudotuspeleistä. Osa valmentajista saattaisi Naumasen asemassa heittää hanskat tiskiin.

Minkälaista se on kun lähtee yksin joukkueen kanssa matkaan, eli mitä asioita pitää huomioida?

– Pikkaisen enemmän pitää muistaa, että mitä ne huoltajat yleensä tekee. Ei siinä mitään sen kummempaa. Hyvin se sujuu, kun pelaajat auttaa.

Pelkästään reissun onnistumisesta voi antaa Naumaselle pisteet, mutta OLS suoriutui kentälläkin lopulta hyvin. Se oli häviöllä toisessa erässä jo 5-0 ja viimeiselle vitoselle mentäessä 7-3, mutta taisteli kunniakkaasti maalin päähän.

– Oli todella huono alku. En tiedä annoinko ennakkoon liikaa materiaalia ja ohjeita. Oltiin kyllä tosi heikkoja ja tavallaan jopa aika eksyssäkin kentällä pelin alkupuolella. Se menee varmaan omaan piikkiin, että pitäis saada selkeämmin hoidettua tuo pelin alku. Pelattiin toivottavasti sarjan huonoin peli tähän alkuun. Helppo lähteä parantamaan, Naumanen ruoski itseään.

Viimeisellä kympillä OLS:n kiriä avitti KrP:n Olli Arkkilan ulosajo, josta seurasi oululaisille neljän minuutin ylivoima. OLS osui ylivoimalla kahdesti.

Ruudun kuvan perusteella Arkkilan käsivarsi osui melko kovaa OLS-pelaajan kasvoihin. Ulosajo jaettiin videotarkistuksen jälkeen.

– Omalla videolla se tilanne näkyi aika kaukaa, eli en pysty tarkemmin sanomaan. En ole Ruudun lähetystä nähnyt niin en osaa lähteä kommentoimaan tuota. Tuomarit varmasti näki paremmasta kulmasta.

KrP on sarjan selkeä ennakkosuosikki runkosarjan voittajana. Runkosarjan kahdeksantena pudotuspeleihin yltänyt OLS voi parantaa ainakin otteluiden alkuja tulevissa otteluissa?

– Siitä on hyvä lähteä liikkelle. Pitää saada selkiytettyä puolustamista ja hyökkäyspeliin rohkeutta lisää. Nyt tärrättiin ja kateltiin aika pitkään, että mitä pallolla pitäisi tehdä. Peli ei ollut sitä mitä tässä viime aikoina ollaan parhaimmillaan pystytty pelaamaan, Naumanen linjasi.

Keskiviikon muissa liigapeleissä TPS kaatoi Indiansin Turussa 10-3 ja johtaa KrP:n tavoin sarjaa 1-0. Välieräpaikka aukeaa neljällä voitolla.

Naisten liigakarsinnassa ÅIF kaatoi Jokerit jatkoajalla 3-2. Sarja on nyt tilanteessa 2-2 ja ratkaiseva ottelu mitellään lauantaina.