Suomisarja yhtä kierrosta vaille paketissa – nämä joukkueet etenemässä Divarikarsintaan

Pirkkalan Pirkat pääsee koettamaan paluuta Divariin. Kuva: Esa Takalo

Pirkkalan Pirkat tarvitsee vielä päätöspelistä voiton varmistaakseen paikkansa Divarikarsinnassa. Kuva: Esa Takalo

Suomisarjan lohkoista Divarikarsintaan etenevistä joukkueista on varmistunut jo viisi kuudesta.

Suomisarjaa on pelaamatta jokaisella joukkueella vielä yksi ottelu, mutta lohkojen kärkikaksikot ovat jo tiedossa lukuunottamatta B-lohkoa. Suomisarjan runkosarja päättyy lauantaina 11.3.

A-lohkosta Divarikarsintaan etenevät seinäjokelainen Konnat (2,58 pistettä/ottelu) ja oululainen Merikoski SBT (2,26) sekä C-lohkosta Loviisan Tor (2,38) ja mynämäkeläinen SBS Wirmo (2,29).

B-lohkosta jatkopaikkansa on varmistanut jo Pohjois-Savon Welhot (2,29). Toisessa B-lohkon karsintapaikassa on vahvimmin kiinni Pirkkalan Pirkat (2,19), mutta keravalaisella Blackbirdsilla (2,10) on vielä mahdollisuus tulla ohi päätöskierroksella, jos Pirkat häviää Kosken Dynamolle ja Blackbirds voittaa Hatsinan.

Joukkueiden perässä suluissa ovat niiden pistekeskiarvot ennen viimeistä kierrosta. Pistekeskiarvoilla ja lohkojen sijoituksilla on merkitystä, kun joukkueet asetellaan Divarikarsinnan kaavioon.

Konnat on jo varmuudella A-lohkon ykkönen ja Merikoski kakkonen, mutta muissa lohkoissa ykkös- ja kakkossijat ovat vielä auki ennen päätöskierrosta.

Kuuden Suomisarjajoukkueen lisäksi karsintaan osallistuvat Divarin 12:s ja 13:s. Karsintaan joutumista vastaan taistellaan vielä Divarin runkosarjan päätöskierroksella.

Divarikarsinnan kulku pähkinänkuoressa

Divarikarsinta pelataan kahdessa vaiheessa. Molemmat vaiheet pelataan paras kolmesta -systeemillä (kaksi voittoa) yksittäisinä otteluina.  Divarikarsinnan 1. vaiheen alustavat runkopäivät ovat lauantai 18.3, lauantai 25.3. ja tarvittaessa sunnuntai 26.3.

Otteluparit 1. vaiheessa:

(1) Divarin 12. – A2/B2/C2 (3.)
(2) Divarin 13. – A2/B2/C2 (2./1.)
(3) A1/B1/C1 (1.) – A2/B2/C2 (1./2.)
(4) A1/B1/C1 (2.) – A1/B1/C1 (3.)

Ottelupareissa 1. ja 2. kotietu Divarijoukkueella. 3. otteluparin kotiedun saa paras Suomisarjalohkojen lohkovoittaja (pisteet/ottelu -vertailu). 4. otteluparin kotiedun saa toiseksi paras Suomisarjalohkojen lohkovoittaja.

Ottelupareiksi eivät voi tulla saman Suomisarjalohkon joukkueet. Tällöin ottelupareissa 2 ja 3 pelaavien Suomisarjalohkojen lohkokakkosten paikka kaaviossa ratkeaa vasta, kun lohkovaiheen sijoitukset ovat selvillä.

Otteluparissa 3 pelaa ensisijaisesti paras lohkokakkonen. Jos se on samasta Suomisarjan lohkosta kuin Divarin nousukarsinnan hävinnyt lohkoykkönen, tulee pariin toiseksi paras lohkokakkonen.

Otteluparien voittajat jatkavat Divarikarsintojen 2. vaiheeseen.

2. vaihe:

Otteluparien kotiedut saavat runkosarjasijoitukseltaan parhaat 2. vaiheen joukkueet. Runkosarjasijoitusvertailussa Divarijoukkueet ovat ennen Suomisarjajoukkueita ja Suomisarjan lohkoissa samoilla sijoituksella olevat joukkueet pistevertailun mukaisessa järjestyksessä.

Otteluparien häviäjät jatkavat Divarikarsintojen 3. vaiheeseen ja voittajat nousevat Divariin kaudeksi 2023-24.

3. vaihe:

Runkosarjasijoitukseltaan paras kohtaa otteluparissa runkosarjasijoitusvertailussa heikoimman joukkueen. Otteluparin voittaja pelaa Divarissa kaudella 2023–24.

Pelataan paras kolmesta -systeemillä. Otteluparin kotiedun saa runkosarjasijoitukseltaan parempi 3. vaiheen joukkue. Runkosarjasijoitusvertailussa Divarijoukkueet ovat ennen Suomisarjajoukkueita ja Suomisarja-lohkoissa samoilla sijoituksella olevat joukkueet pistevertailun mukaisessa järjestyksessä.

Voittaja pelaa Divarissa kaudella 2023-24.

Juttua muokattu 6.3. klo 13: Lisätty karsinnan kolmas vaihe, joka puuttui kokonaan artikkelista.