2489 katsojaa sai sen mitä halusi – TPS tasoitti finaalisarjan Turussa ja ratkaisu siirtyi Hakametsän seiskapeliin

TPS otti sarjan ensimmäisen kotivoittonsa keskiviikkoona ja tasoitti finaalien tilanteeksi 3-3. Kuva: Anssi Koskinen

TPS otti sarjan ensimmäisen kotivoittonsa keskiviikkoona ja tasoitti finaalien tilanteeksi 3-3. Kuva: Anssi Koskinen

TPS tasoitti miesten F-liigan finaalit kaatamalla Nokian KrP:n kotonaan 2489 katsojan edessä lukemin 4-2. Täten finaalisarja on tilanteessa 3-3 ja ratkeaa perjantaina Tampereella.

Avausmaalin pelissä iski TPS. Peteris Trekse juoksi omalta alueelta läpi koko kentän ja taiteili kotijoukkueen johtoon ajassa 4.14. Paikkoja maaleihin oli avauserässä molemmilla joukkueilla, ja Treksekin olisi voinut osua useamman kerran. KrP:n paikoissa Oskari Fälden torjui maalia päin tulleet kudit varmasti. KrP:n pallollista peliä leimasi jo toisessa ottelussa putkeen huolimattomuus.

Toinen erä oli erittäin vahvasti TPS:n heiniä. Ensimmäinen maali nähtiin vasta ajassa 30.03, kun Treksen tarkka kuti upposi alkukulmaan. Pari minuuttia myöhemmin Olli Laineelle pelattiin paikka, ja puolustaja latasi kotijoukkueen 3-0-johtoon keskustasta.

KrP sai vihdoin oman kuparisensa rikki pelikellon näyttäessä 34.47, kun Juuso Ahola luikerteli siirretyn rangaistuksen aikana maalintekoon. KrP sai tästä pienen piristysruiskeen, mutta ei lisämaaleja.

Kaikkiaan TPS hallitsi varsinkin toisen erän tapahtumia vahvasti pallon kanssa. KrP:n kannalta oli positiivista, että tilanne oli vain 3-1 kahden erän jälkeen. Joukkue peluutti rohkeasti kolmea kentällistä lähes koko erän ajan, mikä antoi enemmän huiliaikaa kärkikenttien pelaajille.

Kolmoserässä KrP sai enemmän palloa itselleen, mutta hyökkäyksen murtautumisvaiheessa sillä oli ongelmia. Siinä kantona kaskessa oli myös TPS:n erinomainen puolustuspeli. Päätöskympille mentäessä KrP oli vielä iskuetäisyydellä kahden maalin päässä, mutta ajassa 53.07 TPS pääsi vastaiskuun ja Tuomas Ojala naulasi TPS:n 4-1-johtoon Mikko Hautaniemen syötöstä.

Ajassa 54.36 KrP:lle tuli hyvä sauma kavennusmaaleihin, kun Jere Niemelä sai kahden minuutin jäähyn mailaan lyönnistä. TPS kesti alivoiman erinomaisella puolustusasenteella, vaikka KrP haki tasoitusta 6v4-pelissä ilman maalivahtia. KrP käytti aikalisänsä ajassa 56.40.

KrP jatkoi ilman maalivahtia pelaamista, ja palkinto seisoi ajassa 57.48, kun Joonatan Kovanen iski KrP:n toisen osuman ottelussa. Lopun alkua tarjoiltiin ajassa 59.10, kun KrP esti TPS-maalin rankkarin arvoisesti. Mikko Hautaniemi ei pystynyt kuitenkaan ohittamaan Miro Tuomalaa.

TPS:n voiton myötä finaalisarja ratkeaa perjantaina pelattavassa seitsemännessä finaalissa. Tampereen Hakametsän hallissa pelattava ottelu alkaa klo 18.30.