Happee putosi kyydistä toisessa erässä – TPS:lle selvänumeroinen voitto Jyväskylästä

TPS juhli toista välierävoittoa Jyväskylässä. Kuva: Anssi Koskinen

TPS juhli toista välierävoittoa Jyväskylässä. Kuva: Anssi Koskinen

Happee ja TPS kohtasivat sunnuntaina toisen välieräpelin merkeissä Jyväskylässä. TPS otti toisen välierävoiton lukemin 9-2.

§Happee aloitti pelin hyvin ja pääsi johtoon Perttu Koljosen maalilla. Sen kannalta huonoa oli, että Peteris Trekse toi TPS:n tasoihin erän viimeisellä minuutilla ylivoimalla.

Toisessa erässä Happeella ei onnistunut oikein mikään, ja TPS:lla lähes kaikki. Waltteri Vesterinen vei vieraat ensin johtoon, mutta Happeelle tarjoutui heti tasoituspaikka rankkarista. Markus Salmi laukoi kuitenkin tolppaan. Tästä vähän yli minuutti ja Vesterinen iski turkulaisten kolmannen maalin.

Ville Heiskan 2-3-kavennusmaali oli Happeen erän ainoa pieni valopilkku. 17-vuotias Heiska teki samalla uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin. Happeella oli erässä kyllä saumoja, mutta se ei osunut enempää. Sen sijaan Mikko Hautaniemi ja Miko Kailiala naulasivat kaksi maalia mieheen ja TPS johti 7-2 kahden erän jälkeen.

Osin kyse oli Happeen lepsusta puolustuspelistä ja osin heikosta pallollisesta pelistä. Sen lisäksi Markus Laaksolla ei tarttunut pallo toisessa erässä. TPS oli myös erittäin tehokas ja toisekseen puolusti erinomaisesti läpi erän.

Kolmas erä tarjosi vielä Hautaniemen ja Kailialan kolmannet maalit. TPS pelasi hyvin johtoasemassa loppuun saakka ja otti vakuuttavan voiton. Ottelun tehopelaaja oli Trekse (1+3). TPS:n pelaamista kuvastaa se, että joukkue on päästänyt kahteen peliin vain yhteensä kolme maalia.

Happeelle sarja on ollut vaikea, eikä se sunnuntainakaan pystynyt pitämään Tepsiä aisoissa. Toisaalta se ei ole myöskään tuottanut itse tarpeeksi maalipaikkoja kahdessa pelissä.

TPS johtaa nyt sarjaa voitoin 2-0. Sarja jatkuu tiistaina Turussa. Finaaleihin pääsy vaatii neljä voittoa.

Kerromme myöhemmin lisää Nokian KrP:n 7-5-vierasvoitosta.