Henri Johansson ratkaisi, KrP tasoitti finaalivoitot – taas tarvittiin jatkoaika

KrP juhli toisen loppuottelun päätteeksi. Kuva ensimmäisestä finaalista. Kuva: Esa Takalo

Miesten F-liigan finaalisarjan toinen ottelu sunnuntaina Turussa tarjosi samat voittonumerot kuin perjantain ensimmäinen: 4-3 jatkoajalla vierasjoukkueelle. Nyt oli Nokian KrP:n vuoro voittaa.

Ratkaisumaalin laukoi KrP:n konkari Henri Johansson ajassa 62.23. Voittomaalin syötti Olli Arkkila.

Voitot finaalisarjassa ovat nyt 1-1, kun mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

TPS ja Nokian KrP jatkoivat todella tasaisia otteitaan. Runkosarjassa joukkueiden kaikki kolme keskinäistä ottelua päättyivät tasan varsinaisella peliajalla, samoin ensimmäinen loppuottelu. Sunnuntaina finaalisarjan toinen peli oli siten jo luonnollisen tuntuista jatkumoa.

Ottelu ehti vanhentua kuutta sekuntia vaille viisi minuuttia, kun TPS siirtyi 1-0-johtoon. Maali syntyi ylivoimalla KrP:n Mikko Laakson istuessa jäähyllä. Tuomas Ojala löysi tarkalla syötöllä oikealla takakulmalla päivystäneen Mikko Hautaniemen, joka ohjasi maalivahdin alueen reunalta pallon KrP:n kehikon kattoon.

KrP kuittasi kuitenkin alle minuutissa. Keskialueen pallonkamppailutilanteessa Joona Rantala sai syötettyä Joonatan Kovasen vapaaseen nousuun vasemmalta laidalta, ja Kovanen ohitti Oskari Fäldenin etukulmasta. Aikaa TPS:n ja KrP:n ensimmäisten osumien välillä ehti kulua vain 54 sekuntia.

Ensimmäisen erän puolivälissä samassa vaihdossa nähtiin perätysten kaksi huippupaikkaa, joista ensimmäisen sai TPS:n Olli Laine ja heti vastahyökkäyksestä toiseen päätyyn KrP:n Valtteri Viitakoski. Numerot pysyivät kuitenkin 1-1:ssä.

Ensimmäisen erän 15. minuutilla nähtiin videotarkistuksen jälkeen myös ulosajo, kun KrP:n Lauri Alkki joutui katselemaan punaista korttia taklattuaan Peteris Trekseä. Samassa yhteydessä videolta tarkisteltiin myös tilannetta, jossa TPS:n Jere Niemelän käsi osui Valtteri Viitakosken kasvoihin, mutta siitä erotuomarit eivät rankaisseet.

Alkin ulosajon myötä TPS pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla minuutin ja 40 sekuntia, kun ennestään KrP:lta istui jäähyllä jo iltapäivän toista jäähyään istunut Laakso.

TPS:n 5-3-ylivoima ehti pyöriä noin minuutin, kun juurikin hetkeä aiemmin videotarkastelun kohteena ollut Niemelä laukoi turkulaisille 2-1-johtomaalin Miko Kailialan syötöstä. Erän lopussa tunnetaso kaukalossa kasvoi korkeaksi, mutta maaleja ei enää nähty ennen taukoa.

Tauko viilensi tunteita ainakin siinä määrin, että toisesta erästä selvittiin ilman rangaistuksia. Pelillisesti toista erää hallitsi KrP. Se iski myös erän ainokaisen maalin, kun Miska Mäkinen kiskaisi 2-2-tasoituksen ajassa 32.07. Syöttöpiste kirjattiin Kovaselle.

KrP:lla oli myös useampi muu erinomainen paikka, mutta Fälden oli TPS:n tolppien välissä vahva. Toiselle erätauolle lähdettiin numeroissa 2-2.

Pelin jatkuessa tasaisena kolmannessa erässä TPS:lle avautui erinomainen mahdollisuus johtomaaliin ajassa 51.05, kun se sai rangaistuslaukasen Nico Jonaesonin kamppasi mailallaan Treksen. Miko Kailiala epäonnistui kuitenkin rankkarissa, kuten kävi myös ensimmäisessä finaaliottelussa.

Noin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua kotijoukkueen kannattajat saivat kuitenkin juhlittavaa Kupittaan palloiluhallin 1878-päisessä yleisössä. Monessa mukana ollut latvialainen Trekse laukoi pallon ohi KrP-vahti Miro Tuomalan, ja vei kotijoukkueen johtoon ajassa 57.26.

KrP otti samantien Tuomalan pois maalilta ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella viittä vastaan. Erotuomareilta jäi yhdellä pelikatkolla huomaamatta KrP:n aikalisäpyyntökin, mutta tasoitus onnistui ilman sitäkin: Joona Rantala löysi poikittaissyötöllä oikeasta laidasta Jonaesonin, joka laukoi tasoituksen 41 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, joten ratkaisuun tarvittiin jatkoaika.

Finaalisarja jatkuu kolmannella ottelulla tiistaina kello 18.30 Tampereen Raholassa.