Kainulaisen kaipaama pytty jäi vielä puuttumaan KrP:lta – ”Tepsi on maailman paras siinä”

Nokian KrP:n päävalmentaja Janne Kainulainen on aiemmin urallaan toiminut myös TPS:n luotsina. Oikealla KrP:n apuvalmentaja Ilja Pantzar. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP:n päävalmentaja Janne Kainulainen on aiemmin urallaan toiminut myös TPS:n luotsina. Oikealla KrP:n apuvalmentaja Ilja Pantzar. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP joutui pettymään toisena vuotena putkeen SM-finaaleissa. Tällä kertaa kantena kaskessa oli Turun Palloseura, joka voitti seitsemännen finaalin jatkoajalla.

TPS:n mestarijoukkueen kokoonpanoa vielä kuulutettiin Hakametsän jäähallissa, kun pettyneen KrP-ryhmän pääkäskijä Janne Kainulainen vastaili kysymyksiin hävitystä ottelusarjasta ja joukkueen kaudesta kaikkiaan.

– Joo kyllä me ihan hyvä peli pelattiin tänään. Kolmoserä varsinkin, mutta toisessa oltiin vähän passiivisia. Oon tosi ylpeä joukkueesta, että vaikka alla oli pari heikompaa peliä niin saatiin tänne isoihin valoihin hyvä suoritus. Se olisi voinut sit pomppia kummalle tahansa.

– Ansaitusti meni kaverille. Hattu päästä heille ehdottomasti.

KrP tuli ratkaisevaan seiskafinaaliin kaksi perättäistä tappiota niskassaan, ja esitykset olivat olleet vaisuja. Osin suoritukset laitettiin jännityksen ja hermostuneisuuden piikkiin.

Perjantain peliin paikalle tuli yli 5100 katsojaa, ja vaikka KrP oli 0-2-tappiolla, ei sen esitys ollut yhtä hermostunut kuin aiemmissa katkaisumatseissa, vaan se nousi kolmoserässä kahden maalin takaa tasoihin.

– Saatiin kyllä hyvin virtaa ja mahtava tapahtuma tänne oli luotu. Kausi sai arvoisensa päätöksen ja kaksi parasta iski vastaan. Tämmöistä tää on vähän tällä kaudella ollut, että kymmenen peliä pelattiin Tepsiä vastaan ja tosi tiukkoja maalin pelejä oli.

– Isossa kuvassa mentiin varmaan ihan oikealla lailla, että mentiin jatkoajalle tänään, Kainulainen virkkoi.

KrP lähti voittamaan sarjaa avoimesti rohkealla hyökkäyspelillä. Sarjan edetessä se joutui kuitenkin rukkaamaan omaa peliään ajoittain, sillä TPS:n vahvan puolustuksen horjuttaminen oli äärimmäisen hankalaa.

– Luotettiin kyllä siihen omaan juttuun, että se vaatii rohkeutta. Välistä ei ihan uskallettu. Ei ne nyt suuria juttuja ollut. Siitä juuri hattu päästä kaverille, että ei me oikein juurikaan päästy ylivoimahyökkäyksiin. Se on kuitenkin ollut meille iso ase tällä kaudella se kääntöpelaaminen.

– Tuossa kun hyökätään viidellä viittä vastaan niin tiedetään, että Tepsi on maailman paras siinä. Hankalaa se on silloin.

Kovanimiseltä KrP:lta odotettiin tällä kaudella paljon. Joukkue ei silti saanut seurahistorian ensimmäistä pokaalia. Runkosarjan voitto oli ensimmäinen laatuaan.

– Tietenkään ei päästy tavoitteeseen. Ei tullut cupista pyttyä, eikä täältä, Kainulainen aloitti.

– Runkosarjaan oon erittäin tyytyväinen, että pystyttiin se voittamaan. Meillä oli kuitenkin paljon vaikeuksia. Maalivahtitilanne, ja kapteenin (Vili Liponen) toinen polviloukki kesällä. Mäkisen Miska oli poissa pitkään ja paljon oli sellaisia isompia ja pienempiä kriisejä. Muutenkin tärkeille pelaajille tuli kauden päättäviä loukkeja. Se runkosarja oli siinä mielessä iso saavutus mun mielestä. Vaikkei se nyt hirveästi lohduta.

KrP sai maistaa katkeraa kalkkia finaaleissa. 3-1-johdon menettäminen oli ensimmäinen kerta miesten finaalisarjoissa. Kainulainen jatkaa ensi kaudella joukkueen pääluotsina, joten miltä tulevaisuus näyttää tämän kauden oppien perusteella?

– Kyllä tuo meidän peli mun mielestä ihan hyvää on. Jatketaan sen kehittämistä, ja ollaan mun mielestä oikealla tiellä. Runkosarja ja pleijarit sen näytti. Sellaista mahtavaa veljeyttä on tuolla kentän ulkopuolella jätkillä. Sillain on tosi hyvä jatkaa, että runko on ollut tosi pitkään ja jatkaa vielä.

– Kirkas tulevaisuus varmasti meillä on.