Kova päätös – kurinpitodelegaatio kumosi Kainulaisen pelirangaistuksen

Kuva: F-liiga

Kuva: F-liiga

Salibandyliiton kurinpitodelegaatio kumosi päätöksellään Rasmus Kainulaisen perjantaisessa KrP-Oilers-ottelussa saaman pelirangaistuksen.

Päätöstään se perusteli seuraavasti:

Tilanteessa Nokian KrP:n Krumins yrittää poikittaissyöttöä, joka osuu Oilersin Rasmus Kainulaisen jalkaan. Pallo kimpoaa Kainulaisen taakse. Krumins pysähtyy ja yrittää kääntyä taaksepäin pallon perään. Kainulainen sen sijaan jatkaa liikettään kohti Kruminsia ja taklaa hänet nurin.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kainulainen on tilanteessa syyllistynyt vähintään piittaamattomaan fyysiseen peliin. Kurinpitodelegaatio katsoo, että teon vakavuutta on lisännyt Kainulaisen kontaktin kova voima ja se, että Kainulainen ei ole yrittänytkään pelata tilanteessa palloa.

Kurinpitodelegaatio katsoo käytössä olevien videotallenteiden perusteella, että Kainulaisen kontakti ei osu Kruminsia päähän, vaan olkapäähän. Kurinpitodelegaatio pitää mahdollisena, että Kainulaisen käsien nostaminen ja sen johdosta aiheutunut lisätyöntö on ollut seurausta siitä, että Kruminsin mailan osuttua Kainulaista päähän voimakkaasti Kainulainen on pyrkinyt suojaamaan päätään.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että edellä mainitut seikat huomioon ottaen Kainulainen ei ole syyllistynyt sellaiseen väkivaltaiseen fyysiseen peliin tai raakaan rikkomukseen, josta olisi tullut tuomita pelirangaistus.
Kurinpitodelegaatio kumoaa Kainulaiselle annetun pelirangaistuksen.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 2–1.

Jäsen Timo Toivosen eriävä mielipide:

Kurinpitodelegaation enemmistön näkemyksestä eroten katson, että pelaaja syyllistyy pelisääntöjen pykälän 614/3 tarkoittamaan väkivaltaiseen fyysiseen peliin viedessään kontaktin videosta ilmi käyvällä tavalla loppuun saakka ja tilanne olisi voinut eskaloitua pahemmaksi.

Tilanteessa täyttyvät kauden alussa käytyjen yhteisten pelisääntöjen mukaisesti kaikki väkivaltaisen fyysisen pelin elementit. Osuman kohdistuessa pään seudulle tulee määrätä pelirangaistuksen arvoisesta rikkeestä minimirangaistuksena kahden ottelun pelikielto. Katson siten, että Kainulaiselle olisi tullut määrätä kahden ottelun pelikielto.

Päätöstä löytyy täältä

Tilanne eri kulmista: