KrP syttyi jäähyrikkaan erän jälkeen, mutta voittomaalin tehnyt Johansson ihmetteli linjauksia: ”En tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa”

Henri Johansson pääsi vaihteeksi tuulettamaan maalia Tepsiä vastaan Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Henri Johansson pääsi vaihteeksi tuulettamaan maalia Tepsiä vastaan Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP tasoitti (1-1) sunnuntaina miesten F-liigan finaalisarjan kaatamalla TPS:n Turussa Henri Johanssonin ajassa 62.23 syntyneellä jatkoaikamaalilla lukemin 4-3.

Johansson, 37, oli vapaana vasemmassa laidassa, kun Olli Arkkilan syöttö löysi miehen ja laukaus upposi etukulmasta sisään. Maalista voi hakea kaikuja viime vuoden toiseen finaalin, jossa Johansson upotti Classicin 4-3-maalillaan puoli minuuttia ennen loppuja.

– Maistu joo kieltämättä. Sanoinkin tuossa, että en tiedä kumpi oli maukkaampi. Meidän eka finaalivoitto silloin viime vuonna vai tää. En lähde vertailemaan sen enempää, konkari arvioi pelin jälkeen Turussa.

Johanssonin finaalien ensimmäinen maali tuli maukkaaseen paikkaan. Kuuleman mukaan tehopelaajalla on ollut pitkä kuiva putki nimenomaan TPS:aa vastaan Turussa.

– Kyl me ollaan naurettu tossa, että mulla on neljän vai viiden vuoden kuiva putki Tepsiä vastaan täällä. Yleensä ei ole hirveästi vetopaikkoja edes täällä, että en tiedä mikä siinä on. Tänään tuli kyl aikasemmin paikkoja ennen tota maalia, mut ne ei menny. Viimeinen sitten uppos.

KrP aloitti pelin paremmin kuin sarjan ensimmäisen pelin, mutta se nappasi avauserässä ison kasan jäähyjä ja se sotki peliä. Lauri Alkin ulosajon (2+2+20) lisäksi Mikko Laakso sai kaksi kahden minuutin jäähyä. TPS osui ensimmäisessä erässä kahdesti ylivoimalla ja KrP kerran tasavoimin.

– Jäähyt sotki joo, mutta jotenkin tuntui, et se ratkas tän pelin, et saatiin tunnetila finaalin arvoiselle tasolle. Raholassa oltiin vähän siten, että ihmeteltiin ja kateltiin, mutta jotenkin sen jäähysuman jälkeen saatiin tunnetaso ja kamppailupelaaminen mukaan ja otettiin ote pelistä, Johansson sanoitti.

Kun Alkki sai ulosajon, tarkistettiin myös Jere Niemelän osuma Valtteri Viitakoskeen, josta ei tuomittu rangaistuksia. Tällä kaudella päähän osuneista kontakteista on tuomittu paljon ulosajoja, ja KrP:lle tämä oli kolmas tapaus pudotuspeleissä.

Mitä mieltä Johansson oli ottelun tuomioista?

– Näitä on ollu tällä kaudella niin paljon, että en tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. Kukaan ei tiedä mitä tapahtuu. Toinen oli ilmeisesti vahinko ja toinen osui ilmeisesti päähän. Nää on näitä.

KrP pelasi hyvin varsinkin toisessa erässä, ja tuli tasoihin. Päätöserä oli hyvin tasainen. TPS meni johtoon pari minuuttia ennen loppua Peteris Treksen yksilösuorituksella, ja KrP taas osui vielä ilmaan maalivahtia Nico Jonaesonin tarkalla kudilla.

Johanssonin KrP:n kakkoskentällinen pelasi kolmoserästä lähtien TPS:n ykköstä vastaan. Sillä oli suuria haasteita TPS:n vahvaa kakkosviisikkoa vastaan sarjan ensimmäiset viisi erää. Jatkoajalla syntynyt maali oli KrP:n kakkosen avausosuma 5v5-pelissä.

– Se on lyijyinen kenttä, että ei siinä muuta. Ne on aika isokokoisia kavereita ja puolustaa tiiviisti. Ollaan ehkä vähän ihmetelty siinä, eikä olla uskallettu haastaa noihin ahtaisiin väleihin. Hyvin ne antaa kyllä painetta. Jos vertaa niin meillä tuli melkein enemmän paikkoja tota toista kenttää vastaan ja ratkaisumaalikin.

– Tää on aika sitä mitä odotettiinkin. Tunnetta pitää olla, et sit kulkee. Paikoista pitää tehdä maalit kun niitä on, ja kun pitää kamppailla niin silloin kamppaillaan.

Toistaiseksi KrP ei ole päässyt kuin ajoittain parhaalle tasolleen, mutta toinen ottelu oli jo selkeä parannus Raholan peliin verraten. Kolmospelissä se pääsee taas kotiyleisön eteen.

– Tosiaan meillä on tosi hieno kotiyleisö ja se luola siellä Raholassa. Sitten kun se saadaan täyteen niin meidän pitää vain olla parempia. Eka peli oli vähän ohipeli, vaikka kaveri oli siinä tosi hyvin. Tuo tunnetaso kun pidetään, niin uskon että ollaan tosi vahvoilla siinä, Johansson vartoi.