Ojala nauttii roolistaan: ”On pirun hyvä fiilis, kun kaveri ampuu pallon mun pohkeeseen ja päästään kääntämään”

Tuomas Ojala nauttii onnistuessaan peittämään vastustajan laukauksia ja syöttöjä. Kuva: Esa Takalo

Tuomas Ojala nauttii onnistuessaan peittämään vastustajan laukauksia ja syöttöjä. Kuva: Esa Takalo

TPS:n Tuomas Ojala, 22, pelaa elämänsä kevättä.

Ojala painaa turkulaisten kakkosketjun vasemmassa laidassa Waltteri Vesterisen ja Mikko Hautaniemen rinnalla.

– Mun homma nimenomaan tuossa kentässä on tehdä pirusti hommia. Olen laiturina hyvä myös puolustussuuntaan ja tykkään tehdä puolustushommia myös. Koen, että se on vahvuuteni, Ojala tuumasi sunnuntaina TPS:n 6-3-voittoon päättyneen neljännen finaalin jälkeen Tampereen Raholassa.

Mestaruuspytty oli jo tuotu Raholaan odottamaan KrP:ta, mutta TPS piti unelmansa elossa ja kavensi finaalisarjan voitot 2-3:een.

– Mielestäni palattiin omalle tasolle pelillisesti. Ei tullut niin paljon henkilökohtaisia hasseja ja puolustettiin pirun hyvin, niin oli meidän päivä.

– Molemmat joukkueista haluaa pitää palloa ja tänään se oltiin me, joka sai pidettyä sitä enemmän. Silloin kun pallo on meillä, niin vastustaja ei tee maalia ja me voidaan itse tehdä. Se on hemmetin tärkeää, että pallo on meillä.

Puhutaan vielä puolustamisesta. Ojala tekee ison työmäärän ja nauttii ”pallon syömisestä”.

– Se on pirun hyvä fiilis, kun kaveri ampuu pallon siihen mun pohkeeseen ja päästään kääntämään.

Ojala oli myös yksi luottomiehistä, jotka heitettiin askiin, kun TPS puolusti lopussa johtoaan viidellä kuutta vastaan KrP:n ottaessa maalivahdin pois.

– Kun näitä pelejä pelataan, niin jokaisen pallon pitää jäädä siihen peittoon. Yhtään ilmaista maalia ei saa antaa. Tänäänkin (sunnuntaina) viisi-kutosella meni yksi tai kaksi maalia liikaa, mutta onneksi voitettiin.

Puolustamisen ohella Ojala on osoittanut, että myös hyökkääminen sujuu. Hän iski jo viime kaudella runkosarjassa 26 tehopistettä ja pääsi tällä kaudella runkosarjassa liki samaan (25), mutta pudotuspeleissä on löytynyt uudenlainen tahti. Ojalalla on toistaiseksi koossa tänä keväänä jo 16 tehopistettä (5+11). Sunnuntaina hän syötti Olli Laineen tekemän TPS:n avausmaalin.

Voidaanko tässä puhua jo pisteiden osalta läpimurrostasi?

– Siihen läpimurtoon en lähde ottamaan kantaa, mutta hyvin on kulkenut.

Finaalisarja on edelleen katkolla Nokian KrP:lle, joka pääsee tavoittelemaan mestaruutta seuraavaksi keskiviikkona Turun Kupittaalla. TPS on hävinnyt finaalisarjassa molemmat kotiottelunsa, joten nyt sen on pakko voittaa. Miten se tehdään?

– Pelataan samanlainen peli kuin tänään (sunnuntaina). Sillä uskon, että homma kääntyy taas meille. Lähdetään voittamaan, kyllä me siihen pystytään. Se nähtiin, että ei siihen ei tarvitse mitään taikatemppuja tehdä.