TPS pilasi KrP:n kultajuhlat – turkulaisille maukas voitto Raholasta

TPS juhli tiistaina Raholassa. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP isännöi TPS:aa sunnuntaina miesten F-liigan viidennessä finaalissa. TPS voitti pelin 6-3 ja otti finaalisarjan toisen voiton 1177 katsojan edessä.

TPS aloitti pelin vahvalla pallonhallinnalla, ja piti pelivälinettä useamman minuutin. KrP:n saatua pallon se iski pallon lähes heti maaliin. Olli Arkkila nosti, ja pelasi Henri Johanssonille maalille, josta laituri laittoi pallon verkkoon ajassa 4.11.

Vaikka KrP sai pelin edetessä enenevissä määrin pallonhallintaa, jatkoi TPS hyvällä tasolla. Ajassa 14.52 syntyi TPS:n tasoitus, kun Tuomas Ojala prässäsi pallon Olli Laineelle, joka laukoi pallon etuyläkulmaan. TPS peluutti avauserässä sen kakkosta aluksi KrP:n ykköstä vastaan, ja kakkonen osui kerran. Tasoituksen jälkeen palattiin normaaliin järjestykseen. Avauserässä oli molemmilla muutamia erinomaisia paikkoja, mutta lisäosumia ei nähty.

Toinen erä oli erittäin vahvasti TPS:n. Se hallitsi palloa ja peliä mielin määrin. Ajassa 25.43 se pääsi ylivoimalle, jonka KrP kesti. Paine jatkui kuitenkin KrP:n pompotellessa omassa päässä, ja Jere Niemelä iski TPS:n johtomaalin ajassa 29.05. Heti seuraavassa vaihdossa TPS:n kakkonen pelasi paikan Olli Laineelle, joka naulasi takayläkulmaan ja TPS:n 3-1-johtoon.

KrP ei saanut omaa pelirytmiään käyntiin toisessa erässä lainkaan, ja saa osin kiittää Miro Tuomalan torjuntoja, että peli ei revennyt sen enempää. Kahteen erään paljon pallotta pelannut KrP oli erän loppua kohden selkeästi uupunut.

Kolmoserä alkoi Krp:n kannalta paremmin, mutta paikkoja tuli molempiin päätyihin. Iso sauma KrP:lle oli ylivoima ajassa 49.36, kun Miko Kailiala nappasi kahden minuutin jäähyn. TPS kesti ja Kailiala pääsi läpijoon suoraan jäähyltä. Epäselvää tilannetta tarkistettiin videolta. Kailialan ujutus ylitti maaliviivan, ja TPS pääsi 4-1-johtoon ajassa 51.46.

Tästä meni vain 45 sekuntia, kun TPS:n kakkonen pelasi paikan Waltteri Vesteriselle, joka naulasi tilanteeksi jo 5-1. Ajassa 55.43 kotiyleisö pääsi juhlimaan pitkän tauon jälkeen, kun Joona Rantalan kuti upposi verkkoon KrP:n pelatessa 6v5-peliä. TPS:n Vesterinen osui vielä tyhjiin ja Jonaeson kavensi päätösminuutilla, mutta ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

TPS:n kokonaisesitys oli huomattavasti KrP:ta vahvempi. Sarja jatkuu keskiviikkona Turussa KrP:n johtaessa finaalisarjaa 3-2. Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.